Liverpool da satıldı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool da satıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2007 16:26

İngiltere Premier Lig'in köklü takımlarından FC Liverpool da ABD'lilerin oldu. Daha önce Manchester United'ı ABD'li Malcolm Glazer, Aston Villa'yı da Randy Lerner tarafından satın alınmıştı.

Liverpool'dan yapılan resmi açıklamada, "Liverpool FC yönetimi ile George Gillett ve Tom Hicks arasında bugün itibariyle satış şartları konusunda anlaşmaya varılmıştır" denildi. 18 kez İngiltere şampiyonluğuna ulaşan tarihi kulüpten yapılan açıklamada, ABD'li 2 ortağın takımı satın almasının kulüp için "ileri bir adım" olacağı kaydedilirken, üst yönetici Rick Parry, 2 ortağın takıma çok ciddi yatırımlar yapacağından emin olduklarını söyledi.

Eşit ortak olarak hareket eden Hicks ve Gillett, kulübün hisseleri için 174.1 ve yeni stadyum inşaatı için yaklaşık 215 milyon sterlin harcayacak, Liverpool'un 44.8 milyon sterlinlik borcunu da kapatacak.
 
Liverpool Başkanı David Moores, "kulüp hissedarları ve taraftarlar için ileriye doğru dev bir adım attık" sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
 
Hicks ve Gillett, Premier League'deki üçüncü ABD'li takım sahibi olacak. Daha önce Manchester United Malcolm Glazer, Aston Villa ise Randy Lerner tarafından satın alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!