Liverpool: 3 - Galatasaray: 2

Güncelleme Tarihi:

Liverpool: 3 - Galatasaray: 2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 23:34

Haberin Devamı

Galatasaray, zaferler kazandığı 2000-2001 yılındaki futbolunu oynayınca İngiliz devi Liverpool'a sahasında ecel terleri döktürdü ancak beklenen beraberlik golü bir türlü gelmedi.

Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçında Liverpool'a konuk olan Galatasaray, ilk yarıda üst üst gelen gollerle sarsıldı ancak 2 oyuncu değişikliğiyle başladığı ikinci yarıda Ümit Karan'ın golleriyle maça ortak oldu. Adeta tek kale oynayan sarı-kırmızılılar, karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılınca 1 puanda kaldı.

5. dakikada Luis Garcia'nın ceza sahası dışından sert vuruşunu Mondragon çift yumrukla uzaklaştırdı.

9. dakikada sol kanattan Aurelio'nun yaptığı sert ortayı Peter Crouch savunmaya rağmen plase bir vuruşla Galatasaray ağlarıyla buluşturdu: 1-0

15. dakikada çizgiye kadar inen Finnan içeriye ortaladı. Arkada bomboş kalan Luis Garcia çok rahat bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

24. dakikada galatasaray ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Bomboş pozisyonda topla buluşan Cihan, sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Cihan'ın sert şutunda kaleci ayaklarıyla gole izin vermedi.

42. dakikada müsait pozisyonda topla buluşan Sabri'nin sağ ayağıyla yaptığı sert vuruş, az farkla auta gitti.

52. dakikada Hakan Şükür'den kaptığı toplaa çizgiye inen Finnan, içeriye sert bir orta kesti. Peter Crouch muhteşem bir rövaşata golü attı: 3-0.

59. dakikada topu çizgide yakalayan Arda soldan ortaladı, Ümit Karan güzel bir kafa vuruşuyla farkı ikiye indirdi: 3-1.

Galatasaray Ümit Karan'la yeniden doğdu. 65. dakikada Sabri'nin bekletmeden yaptığı ortaya kafayı vuran Ümit Karan, tekımının ve kendisinin 2. golünü attı: 3-2

89. dakikada Ayhan'ın ortasına Hakan şükür iyi yükseldi ancak top Reina'nın ellerinde kaldı.

90. dakikada sağ taraftan ceza alanına gönderilen uzun pasa hareketlenen Hakan Şükür, topu ayağının altından kaçırdı.

LIVERPOOL: 3 - GALATASARAY: 2

Stat: Anfield Road
Hakemler: Luis Medina Cantalejo, Victoriano Giraldez Carrasco, Luis Alberto Gutierrez Perez (İspanya)
FC Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Fabio Aurelio, Pennant (Dk. 78 Sissoko), Gerrard, Xabi Alonso, Luis Garcia, Kuyt (Dk. 66 Gonzalez), Crouch (Dk. 90 Bellamy)
Galatasaray: Mondragon, Cihan (Dk. 46 Ümit Karan), Song, Tomas, Orhan, Ayhan, Mehmet Topal (Dk. 46 Hasan Şaş), Sabri, İliç, Arda (Dk. 86 Carrusca), Hakan Şükür.
Sarı kartlar: Dk. 35 Ayhan Akman, Dk. 84 Hasan Şaş (Galatasaray), Dk. 83 Xabi Alonso, Dk. 88 Finnan (Liverpool)
Goller: Dk. 9 ve Dk. 52 Peter Crouch, Dk. 15 Luis Garcia (Liverpool), Dk. 59 ve Dk. 65 Ümit Karan (Galatasaray)

NOTLAR

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, hastalandığı için kadrodan çıkartılan Inamoto'nun yerine Liverpool karşısında Mehmet Topal'a yer verdi. Belçikalı teknik Adam, Okan'ı yedekler arasında bırakırken, Mehmet Güven'i ise maç kadrosuna almadı. Gerets, deneyimli futbolcu Hasan Şaş'ı da yedek bıraktı.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Galatasaraylı taraftarlar, Anfield Road Stadı'nda da takımlarını yalnız bırakmadılar. Sarı-kırmızılı 2 bin 400 kadar taraftar kale arkasındaki tribünde yerlerini alarak coşkuyla Galatasaray'ı desteklediler. Taraftarların içinde Beşiktaş formalı Türk seyircilerin olması da dikkati çekti.

İngiliz güvenlik güçleri, stat dışında geniş güvenlik önlemleri aldı. Galatasaraylı taraftarlar stada girerken çok sıkı bir biçimde aranırlarken, ellerinde bulunan pet şişelerin de kapakları açıldıktan sonra taraftarların içeri girmelerine izin verildi. Bu sırada atlı polislerin stat çevresinde görev yapması da dikkati çekti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, bu önemli karşılaşmayı izlemek üzere İngiltere'ye gelmezken, başkan yardımcısı Adnan Polat, yöneticiler Haldun Üstünel ve Ali Gürsoy kulübü temsil etti.

FC Liverpool taraftarları, maç öncesinde 2 yıl önce İstanbul'da kazandıkları Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası'na yönelik tezahüratlarda bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!