Liste yarışı

Güncelleme Tarihi:

Liste yarışı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cindoruk'un yeniden Genel Başkan seçildiği DTP 1. Olağan Kongresi'nde liste savaşı yaşandı. Genel Merkez'in 40 kişilik GİK üyeliği için 45 aday gösterildi. Ergenekon'un başını çektiği muhalifler 28, Genel Merkez listesinde adı olmayan Yılmaz Hastürk de 39 kişilik bir GİK listesi çıkardı.

Yeniden Genel Başkan

DTP'nin 1. Olağan Kongresi'nde 1072 delegenin oyunu alan Hüsamettin Cindoruk yeniden Genel Başkan seçildi. 1140 delegenin katıldığı kongrede, 11 delegenin oyu geçersiz sayılırken, Cindoruk ile Yıldırım Aktuna yan yana samimi bir havada oturdu. Salonda GİK üyeliği için dağıtılan listeleri de birlikte takip eden Cindoruk ve Aktuna, çalışma raporunun aklanması yönünde birlikte oy kullandı. Oylama sonunda DTP delegeleri, genel merkezin bugüne kadar yaptığı çalışmaları onayladı.

DEMOKRAT Türkiye Partisi 1. Olağan Kongresi'nde tüm il başkanlarının önerisiyle Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk tek aday olarak gösterildi ve yeniden seçildi.

Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için ise üç liste yarıştı. Genel Merkez'in olduğu söylenen listede 40 kişilik GİK üyeliği için 45 aday gösterilirken, Genel Başkan Yardımcısı Gökberk Ergenekon'un başını çektiği parti içi muhalifler ise 28 aday gösterdi. Bunun dışında GİK üyesi Yılmaz Hastürk, Genel Merkez listesinde ismi olmadığı için 39 kişilik bir GİK listesi çıkardı. Hükümetteki DTP bakanları, ANAP'lı bakanlar gibi davranmakla suçlayan muhalefetin listesinde, bakanların yanısıra milletvekilleri Yıldırım Aktuna, Turan Arınç, Ayseli Göksoy, Mehmet Köstepen ve Hamdi Üçpınarlar'ın da isimleri bulunmuyor. Genel Merkez tarafından yayınlandığı öne sürülen liste ile muhalefetin çıkardığı listede de yeralan milletvekillerin isimleri ise şöyle: Cemal Alişan, Ferit Bora, Metin Işık, Cefi Jozef Kamhi, Mehmet Korkmaz.

MAVİ LİSTE

Grup Başkanvekilliği'nden istifa ettikten sonra Ergenekonla birlikte hareket ettiği gözlenen Metin Işık ise mavi listeyi Genel Başkan Yardımcısı Hamdi Üçpınarlar ile Genel Sekreter Muhtar Mahramlı'nın hazırladığını öne sürdü. Cindoruk, salonda dağıtılan mavi listenin Genel Merkez'e ait olduğu iddiasını reddetti. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir de, Cindoruk'a destek verirken, ‘‘Zaten çarşaf liste. İsteyen istediğini işaretleyecek. Genel Merkez'in listesi diye birşey yok’’ diye konuştu. Tarım Bakanı Refaiddin Şahin de, anahtar listelerinin çok olabileceğini kaydederek, ‘‘Anahtar çok olabilir ama kilit tek. Hangisi açarsa’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!