Liste gayet güzel

Güncelleme Tarihi:

Liste gayet güzel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:26

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, aday listesinde yer bulamayan bazı milletvekillerinin gösterdiği tepkileri, “Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız. Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “İster ön seçim ister kontenjandan adaylık başvurusunda bulunan bütün arkadaşlar çok değerli. Bütün arkadaşlarıma şükran borçluyum. Ama bir gerçek var. 55 yerde ön seçim yaptık. Dolayısıyla bizim kontenjan sayımız son derece sınırlı. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarıma yer vereyim. Ama maalesef öyle bir şansımız yok. Listeye girmemesine karşı son derece sıcak, güzel mesajlar veren arkadaşlarımız var. ‘Biz çalışacağız’ diyen arkadaşlarımız var” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

İKTİDARA TAŞIMA GÜNÜ

“Olay bireysel olay olmayı çoktan aşmıştır. Olay, CHP’yi iktidara taşıma günüdür. Bizim bütün çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız. Türkiye’ye, Türkiye’nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım. Gayet güzel, bütün Türkiye’yi, hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah CHP, iktidar olduğunda bu ülkenin bütün sorunlarını çözecektir. Bütün sorunlarını çözmeye kilitlenmiştir. Kadına yönelik şiddet asla ve asla olmayacaktır. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün çocuklar mutlu olacak. Anneler, çocuklarını huzur içinde okula gönderecekler. Bütün bunların sözünü veriyorum.”

OTURANA SORUN

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin listesi saray ağırlıklı mı yoksa Başbakanlık ağırlıklı mı?” sorusu üzerine, “Onu sarayda oturana soracaksınız. Çünkü asıl aktör o. Diğeri vesayet altında” dedi. Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun MHP’den milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin soruya da “Mutlu oldum. Çok değerli, birikimli birisinin parlamentoda olması her zaman iyidir” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!