Lisinia projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Lisinia projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 09:56

Lisinia projelerini anlattı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da Karakent Köyü'ndeki Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, Burdur Ziraat Odasını ziyaret ederek Başkan İbrahim Demir'e uyguladıkları projelerle ilgili bilgi verdi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, Öztürk Sarıca'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Lisinia Doğa Proje'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu dünyada da sayılı projeler arasında yer aldığını söyledi.

Lisinia'da uygulanan projeler ve özellikle Lavanta Deresi Projesi hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Demir, "Burdur'da yapılabilecek susuz tarım konusunda da bilgiler verdi. İnsanların en önemli yaşam kaynağı su. Bu konuda da fikir alışverişinde bulunduk. Biz de bu konuda oda olarak kendisine destek veriyoruz. Öztürk Bey özellikle suyu az kullanan tıbbi aromatik bitkiler konusunda bilgi verdi. Lisinia'nın dünyadaki Expo fuarlarına katılarak ülkenin tanıtımına da katkı vermesinden dolayı gururlandık" dedi.

Lisinia Doğa sorumlusu Öztürk Sarıca da ziyarette tarım ve hayvancılık üzerine görüştüklerini söyledi.

Lisinia olarak projelerinin bazılarını Burdur anlamında hazırlamış olsalar da gelecek yıllarda ülke projesi olması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Sarıca, "Özellikle susuz yetişen aromatik bitkiler anlamında çok ciddi bilgi paylaşımımız oldu. Ocak ayından itibaren projenin tüm kamu ve STK'lara açılacağını duyurduğumuz andan itibaren ziraat odamızın da Lisinia'da ciddi çalışmalar yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!