Liseyi karıştıran cinsel taciz davası: 5 erkek öğrenciye...

Güncelleme Tarihi:

Liseyi karıştıran cinsel taciz davası: 5 erkek öğrenciye...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 11:55

İstanbul Bağcılar’da, 5 erkek öğrenciye "Cinsel saldırı" ve "Cinsel istismar suçlarından tutuklanan müdür yardımcısı S.A., hakkında, 1 kez "Çocuğa basit cinsel saldırı", 4 kez de, "çocuğa basit cinsel istismar" suçundan 125 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aynı şüpheli hakkında 2011 yılında da öğrencilere karşı, "Kamu görevinin verdiği nüfuzu kullanarak basit cinsel saldırı" suçundan dava açıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İddianamede aynı öğretmen hakkında 2011 yılında yine öğrencilere "Basit cinsel saldırı" suçundan dava açıldığı, bu davanın beraatle sonuçlandığı, beraat kararının da Yargıtay aşamasında incelemede olduğu belirtildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Alparslan Bayraktar tarafından hazırlanan iddianamede, Bağcılar’da bir lisede müdür yardımcısı olan S.A., hakkında bazı öğrencilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

Lise öğrencileri D.Ö., A.Y., Y.S.O., M.O ve R.K.T.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada öğrencilerin bilgisine başvurulduğu belirtilen iddianamede, öğretmenin 2015 ve 2016 yılların içerisinde öğrencilerle cinsel içerikli konuşmalar yaptığı, giysilerinin üzerinden göğüs bölgesine dokunduğu, bellerine sarıldığı, yanaklarından öpmek suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

KOMPLO İDDİASI

Aynı şüpheli hakkında 2011 yılında da öğrencilere karşı, "Kamu görevinin verdiği nüfuzu kullanarak basit cinsel saldırı" suçundan dava açıldığı hatırlatılan iddianamede, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bu davanın 5 Kasım 2015 tarihinde beraatle sonuçlandığı, beraat kararının da Yargıtay aşamasında incelemede olduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheli S. A.’nın ifadesinde okul idaresindeki bazı yöneticilerin komplosu ile iftiraya uğradığı, bu nedenle suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

 Şüpheli S.A.’nın öğrencilere yönelik olarak 18 yaşını doldurmadan başlayan cinsel saldırısının 18 yaşını doldurduktan sonra da devam ettiği belirtilen iddianamede, "Öğrencilere cinsel taciz içeren sözler sarf ederek vücutlarına temas etmek ve yanaklarından öpmek suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu" belirtildi. İddianamede, S.A.’nın, 4 kez "çocuğun basit cinsel istismarı", 1 kez de "Çocuğa basit cinsel saldırı" suçundan toplam 125 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

30 MART TARİHİNDE TUTUKLANMIŞTI

Öğrencilerin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.A., ifadesini alan Savcı Mehmet Doğan’ın talebi üzerine çıkarıldığı Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!