Lisesilerden turuncu destek

Güncelleme Tarihi:

Lisesilerden turuncu destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 16:05

Lisesilerden turuncu destek

Haberin Devamı

TOPLUMSAL cinsiyet eşitsizliği ve kadına şiddete karşı, İzmir'in sesini duyurmak amacıyla sivil bir inisiyatif tarafından "İzmir'i Turuncuya Boya" kampanyasına İzmir'deki özel bir okul da destek verdi.

Lise öğrencilerinden oluşan "Ben değilsem kim Kulübü" üyeleri, öğretmenleri Merve Karanlık'ın önderliğinde gerçekleştirdikleri organizasyonla, tüm öğrencileri örgütleyerek, 1 Aralık'ta kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla turuncu ceket, t-shirt, kazak, bileklik ve aksesuarlar takarak okula gitti ve hep birlikte turuncu pankart boyadı. Öğrenciler ellerinde boyalarla kadın ve erkek eşitliğine dikkat çeken yazı ve figürler çizerek "Kadına şiddete hayır" dedi. Ayrıca okul binasına 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek "Turuncu Yürüyüşe" ilişkin afişler asıldı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Duyarlı bir kent olan İzmir'in, kadına yönelik şiddete dikkati çekme konusunda öncü olabilmesi adına kişisel olarak bir adım attım. Tamamen gönüllülerden oluşan dostlarım ve çalışma arkadaşlarımla 'İzmir'i Turuncuya Boya' diyerek yola çıktım. Biz bu kararı alıp harekete geçtikten kısa süre sonra yalnız olmadığımızı gördüm ve çok da mutlu oldum. Özellikle genç neslin bu konuya verdikleri önem ve destek bizler için oldukça değerli" dedi.

Etkinlik sonunda öğretmenler ve öğrenciler anı fotoğrafında biraraya geldi. Öğrencilerin hep birlikte hazırladığı turuncu boyalı pankart ve kampanya mesajının yer aldığı bayraklar 10 Aralık 2017 tarihine kadar okul duvarlarını süsleyecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!