Lisenin temeli törenle atıldı

Güncelleme Tarihi:

Lisenin temeli törenle atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 18:07

Lisenin temeli törenle atıldı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 32 derslikli Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Müftüsü Osman Artan, şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun annesi Zehra ve babası Osman Ağaroğlu, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

Kuran tilavetinin ardından konuşan şehit babası Osman Ağaroğlu, "Burada eğitim alan çocuklarımız ileride en iyi doktor, en iyi siyasetçi, en iyi akademisyen olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerine gidecek. Okulumuzun temel atmasına katılan tüm misafirlere teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, "Korkuteli eğitim alanında çok mesafeler almış, ilimizin önde gelen ilçelerinden biridir. Bununla birlikte bugün burada temelini attığımız eğitim kurumu Korkuteli'nin eğitim seviyesini çok daha yukarılara çıkaracaktır. Hizmete girdiğinde, milli ve manevi değerlerine bağlı, erdemli, ahlaklı ve idealleri için yaşayan bireyler yetiştireceğine yürekten inandığım okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Artık bundan böyle ilimizde ve ilçelerimizde şehitlerimizin isimleri yaşatılacaktır. İlçemizin diğer şehidi Tuncay Arslan'ın da en kısa zamanda bir okula ismini vererek yaşatacağız" diye konuştu.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da devletin eğitim, güvenlik, sağlık ve birçok alanda hizmetlere devam ettiğini belirterek, "Eğitim hizmetini sunan devletimiz son yıllarda imam hatip okulları ihtiyacını karşılamak için çok sayıda okulun temelini attı, bu okulumuz da bunlardan bir tanesi" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Artan'ın duası ve kurban kesimiyle Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!