Liselilerden adliye ve cezaevine teknik gezi

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden adliye ve cezaevine teknik gezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:33

Liselilerden adliye ve cezaevine teknik gezi

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ndeki Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet alanı öğrencileri için adliye ve cezaevine teknik gezi düzenlendi.
Gediz Adliye Sarayı ile Gediz Ceza İnfaz Kurumu'na yapılan teknik geziye; Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ali Tanrıkulu, Adalet Alanı öğretmeni Fatma Ülkü Parlayan, Zabıt Katipliği ve İnfaz Koruma Bölümü sınıf öğretmenleri Erdoğan Dirican ve Bayram Sarı eşliğinde 11 Adalet Zabıt Katipliği ve 11 Adalet İnfaz Koruma öğrencisi katıldı.
Öğrencilere gelecekteki mesleklerini tanıtmak amacıyla yapılan gezide adliyenin tüm birimleri gezildi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünsal öğrencilere, birimlerin işleyişini yerinde ve ayrıntılı olarak anlattı. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tulu Ünsal ise duruşma salonunda öğrencilerin sorularını cevapladı ve ceza mahkemeleri hakkında bilgi verdi. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Özgür Duğan tarafından öğrencilere hukuk mahkemelerinin işleyişi, tarzı, görev ve sorumlulukları anlatıldı. İcra Müdürü Rafet Okuyucu ile tanışan öğrenciler, icra dairelerinin işleyişi hakkında bilgi sahibi oldu. İlçe Seçim Müdürlüğü ziyaretinde Seçim Müdürü Yüksel Karahan ile tanışan öğrenciler, seçim çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.
Öğleden sonra yapılan Gediz Cezaevi ziyaretinde ise Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünsal ve Cezaevi Müdürü Nihat Biçer eşliğinde K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun birimlerini gezen öğrenciler, kurumun koşulları ve ceza infaz memurluğu mesleğiyle ilgili bilgilendirildi. Gediz Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ali Tanrıkulu, "Gelecekteki seçecekleri mesleği yerinde görmek, tanımak ve sorularının cevabını kaynağından almak öğrencilerimiz için oldukça yararlı olmuş ve yapılan gezimiz verimli bir şekilde tamamlanmıştır. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünsal beyin yakın ilgisi ve paylaştığı bilgiler bizi ve öğrencilerimizi fazlasıyla memnun etti. Başta Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünsal Bey olmak üzere Gediz Adliye Sarayı ile Gediz Cezaevi personeline katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!