Liseliler projeleriyle yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Liseliler projeleriyle yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 14:33

TÜBİTAK 48’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri başladı. Öğrenciler 4 gün boyunca projelerini hem değerlendirme komitesine hem de ziyaretçilere sunacak.

Haberin Devamı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 48’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması açılış töreni yapıldı. 4 gün boyunca öğrenciler projelerini hem değerlendirme komitesine hem de ziyaretçilere sunacak.

12 ayrı bölgede tüm yurt çapında aynı anda düzenlenen proje yarışmaları 12 alanda yapılıyor. Yarışmaya İstanbul Asya Bölgesi’nde bu sene toplam 600; bütün Türkiye çapında ise 1.3940 proje sunuldu. 100 projenin değerlendirileceği yarışma sergisi tüm okullara ve vatandaşlara açık olacak.

GENÇLERE BİLİMİ SEVDİRECEK

30 Mart Perşembe günü ödül törenin gerçekleştirileceği yarışmanın açılışında konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversitede bu yarışma dolayısıyla genç projecileri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Görgün, “TÜBİTAK’ın düzenlediği bu anlamdaki ikinci yarışmaya ev sahipliği yapmanın kıvancını yaşıyoruz. Geçtiğimiz yaz Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na da ev sahipliği yaptık. Bu yarışmaların siz gençlere araştırmayı, bilimi ve teknolojiyi sevdireceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

FİNALE KALAN 100 PROJE DEĞERLENDİRİLECEK

TÜBİTAK İstanbul Asya Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ise İstanbul Asya Bölgesi, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli illerinden finale kalan 100 projenin değerlendirmesinin yapılacağını belirtti. Ekmekçi “Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Açılışını yaptığımız yarışmamızda ev sahipliği yapan Gebze Teknik Üniversitesi’ne de sağladığı imkânlardan dolayı rektörümüze ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!