Liseliler ‘iş fikirleri’yle yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Liseliler ‘iş fikirleri’yle yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 12:42

Liseli gençlerin inovasyon ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yarışma düzenleniyor. Hedef, gençleri girişimcilik kavramlarıyla tanıştırmak, iş fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olmak.

Haberin Devamı

Liseli gençler hem girişimcilik ve inovasyon becerilerini geliştirecek, hem de iş fikirleriyle yarışacaklar. Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, FMV Işık Liseleri bünyesinde ‘Işıklı Fikirler Proje Yarışması’nı uyguluyor. Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, gençleri girişimcilik kavramları ile tanıştırmak, Yaparak Öğrenme Modeli ile iş fikri oluşturmalarına destek olmak, takımlar kurarak geliştirilen inovatif iş fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olmak, girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak değerlendirmelerini sağlamak hedefleniyor.  

Şubat 2017’ye kadar altı aşamada düzenlenecek yarışmanın programı ve katılımcı okulların geçmesi gereken aşamalar şöyle özetleniyor:
Birinci aşamada okul yönetiminden öncelikle bir günlük eğitime katılacak ve sonrasında öğrencilere rehberlik edecek her okuldan 2 öğretmen belirlenecek. İkinci aşamada öğretmen eğitimlerinin gerçekleştirilmesi, üçüncü aşamada Liselerde Girişimcilik Kulüpleri’nin kurulması ve öğrencilerin belirlenmesi; uygun olması halinde lise bünyesinde bir inovasyon ve girişimcilik kulübü kurulması ve yarışma faaliyetlerinin kulüp saatinde düzenlenmesi, dördüncü aşamada öğrencilerinden istekli olanların kulübe/yarışmaya kaydedilmesi, beşinci aşamada program eğitimi alan rehber öğretmenlerin öğrenci koordinasyonunu sağlaması isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!