Liseli Reyan'ın kanserle savaşı

Güncelleme Tarihi:

Liseli Reyanın kanserle savaşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 15:49

Liseli Reyan'ın kanserle savaşı

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da 3 yıl önce kemik kanseri teşhisi konulan lise üçüncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Reyhan Kaya, ağır tedavi sürecinde bir yandan da devamsızlıktan sınıfta kalmamak için çabalıyor.
Reyhan'a kanser teşhisi19 Mayıs Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisiyken konuldu. Tedavisi nedeniyle o yıl evde eğitim görmeye başlayan Reyhan, bunu istemedi ve doktorların da önerisiyle ikinci sınıftan itibaren tekrar okuluna devam etmeye başladı. Reyhan zaman zaman iyileşti, ancak her defasında hastalığı yeniden nüksetti. Halen dördüncü kez nükseden hastalığı nedeniyle İstanbul'daki bir hastanede yoğun kemoterapi alan Reyhan, tedavide geçen günlerinde okula gidemediği için rapor alıyor.
Ancak raporlu da olsa 90 günden fazla devamsızlık halinde sınıfta kalacağı için hem Reyhan, hem de ailesi, bu konuda büyük özen gösteriyor.
Buna rağmen bazı sınıf arkadaşlarının, 'devamsızlığın arttı, sınıfta kalacaksın' demesi üzerine psikolojisi bozulan Reyhan, okul değiştirmek zorunda kaldı. Babası Mehmet Kaya da kanser tedavisi gören kızının moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için Reyhan'ın kaydını bir özel okula almak durumunda kaldı.  Reyhan şimdi hem kanseri yenip sağlığına kavuşmayı, hem de öğrenimini sürdürmeyi hedefliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!