Liseli itfaiyeciler ders başı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Liseli itfaiyeciler ders başı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 14:18

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, 2016-2017 öğretim yılında ders programlarının önemli bir bölümünü gerçekleştirecekleri Ankara İtfaiyesi’nde ders başı yaptı.

Haberin Devamı

Okul Müdürü Mehmet Boz, yeni eğitim döneminin başlaması nedeniyle Yangın Güvenliği Bölümü 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi’yi ziyaret etti. Sipahi de itfaiyecilik mesleğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu ve öğrencilere daire başkanlığı tarafından hazırlatılan ve içerisinde itfaiyecilikle ilgili özet bilgilerin bulunduğu birer eğitim seti verdi. 

ÖNCE TEORİK SONRA PRATİK

Öğrenciler, sahada yangınla mücadeleden, enkaz altından arama kurtarma çalışması, yüksek binalara tırmanma, merdiven aracıyla yangından yaralı ve baygın kişilerin kurtarılması, trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan yaralıların kurtarılması gibi bir çok konuda gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarda mesleğin zorluklarıyla tanışıyor. 10. sınıfta öğrenim gören 24 öğrenci haftada 1 gün, 11. sınıftan ise 33 öğrenci haftada 2 gün, teorik ve uygulamalı olarak derslerini İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!