Liseli Gamze 'dünyanın bileğini' büktü

Güncelleme Tarihi:

Liseli Gamze dünyanın bileğini büktü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 11:21

Liseli Gamze 'dünyanın bileğini' büktü

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da Tülay Başaran Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi, milli bilek güreşi sporcusu 17 yaşındaki Gamze Çınar, 38'inci Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 18 yaş altı 50 kilo kategorisinde sağ bilekte dünya ikincisi oldu. Okulunda da birinci olan Çınar, dersleri hem de rakiplerinin bileğini bükmeyi başardı. Çinar, hayalinin dünya şampiyonu olmak ve tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyledi.
Samsun'da bulunan Tülay Başaran Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi olan milli bilek güreşi sporcusu Gamze Çınar, 1-11 Ekim tarihlerinde Bulgaristan'da yapılan 38'inci Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 18 yaş altı 50 kilo kategorisinde sağ bilekte dünya ikincisi olarak büyük bir başarı kazandı. Spordaki başarıları ile takdir toplayan genç kız okulunda da okul birincisi olarak eğitime devam ediyor. Ailesi, arkadaşları, öğretmenleri ve antrenörü Gamze Çimen'in sporda ve eğitiminde kazandığı başarılar ile gurur duyuyor. Samsun'da apartman görevlisi olarak çalışan Hasan ve Altın Çınar çiftinin üç çocuğundan biri olan Gamze Çınar'ın en büyük hayali ise sporda dünya şampiyonu olmak eğitiminde ise bu yıl gireceği YGS ve LYS sınavlarının ardından tıp fakültesini kazanmak.
"BABAM SAYESİNDE SPORA BAŞLADIM"
Gamze Çınar, 6 yıl önce Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Yusufoğlan Köyü'nde yaşarken küçük kardeşine kan kanseri teşhisi konulmasının ardından tedavi için geldikleri Samsun'a yerleştiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Kardeşim 2 yıl süren tedavi ardından sağlığına kavuştu. Ben de burada liseye başladım. Derslerim çok iyi okul birincisiyim. Ben spor yaptım ama derslerimi de hiç bir zaman ihmal etmedim. Bilek güreşine de babam sayesinde başladım. Ben okulda arkadaşlarımla bilek güreşi yaparken erkekleri bile yeniyordum. Babam da beni böyle görünce güreş yapabileceğimi düşünmüş. O çocukken güreş yapmak istemiş ancak babası yani dedem onu göndermemiş. Oda hayalini benim gerçekleştirmemi istedi. Önce güreşe başladım sonra bilek güreşinde daha başarılı olduğumu gördüm bu branşta devam ettim. Türkiye'de ve Avrupa'daki şampiyonalardaki madalyaların ardından dünya ikincisi oldum. çok mutluyum."
1.5 YILDA DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
Bilek güreşi sporuna 1.5 yıl önce başladığını ve dünya ikincisi olarak başarı elde ettiğini belirten Gamze Çinar, şöyle konuştu:
"Bu spora başladığımda çevremdekiler çok farklı tepkiler verdi. Bilek güreşi gibi bir spor olduğunu bilmeyen insanlar var. Bayanlar da ağırlık çalışmaktan korkuyor. Sonuçta bir bayan yine bir bayanla yarışıyor bence zor bir spor değil. Okulda arkadaşlarımın tepkisi de güzel. Bazıları kilosuna güvenip ben seni yenerim diyorlar. Ama çalışan kazanıyor. Çok çalıştım. Hedefim dünya şampiyonu olmak eğitimimde de bu yıl tıp fakültesini kazanmak."
"KARDEŞİM HASTAYKEN ZOR GÜNLER YAŞADIK"
Ailesinin kendisine çok büyük destek verdiğini dile getiren Gamze Çinar, "Kardeşimin tedavisi sırasında zor günler geçirdik. Ama her şey geçiyor. Şuan çok güzel günler geçiriyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu.
MADALYA SÜRPRİZ OLMADI
Gamze haftanın 6 günü antrenman yaptığını söyleyen antrenörü Özgür Arlı, dayanıklılık, kondisyon güç antrenmanları yaptıklarını belirterek, "Hem sporda hem okulunda şampiyon. Samsun'un en iyi okullarından birinde okul birincisi. Türkiye şampiyonu, Avrupa'da ve dünyada madalya kazanan bir sporcu. Sadece boş zamanlarını doğru değerlendirerek bu noktaya geldi. sonucumuz şampiyonluk. Sporcumuzla gurur duyuyoruz. Biz birincilik bekliyorduk madalya bizim için sürpriz olmadı. Altın madalyayı bir dahaki sefer ondan bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!