Liselerde bilardo kursuna dünya şampiyonundan destek

Güncelleme Tarihi:

Liselerde bilardo kursuna dünya şampiyonundan destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 09:46

Liselerde bilardo kursuna dünya şampiyonundan destek

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- POLATLI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açılan bilardo kursuna 100 liseli öğrenci katıldı. Kursun açılışında Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Hacı Arap Yaman'ın yaptığı bilardo gösterisi, öğrencilerin ve diğer katılımcıların büyük ilgisini çekti. Ayrıca, 2015 U17 Gençler Avrupa Şampiyonu Arda Güngör de bilardo gösterisi ile öğrencileri büyüledi.
Polatlı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında açılan Bilardo Kursu katılımcıların büyük ilgisini çekti. 45'i İmam Hatip öğrencisi olmak üzere 100 öğrencinin katıldığı kurs, diğer liseler için örnek oluşturdu. Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Hayri Doğruel, liselerde bilardoyu sevdirmek amacıyla katkı sunanlara teşekkür etti. Doğruel, "Polatlı'da hem dünya, hem de Avrupa bilardo şampiyonunu ikisi bir arada ilk defa misafir ediyoruz. Şampiyonlarımızın eşliğinde gençlerimiz bilardoyu daha çok sevdiler. Bilardo kursumuza yoğun bir katılım oldu ve öğrencilerimizin bu spor dalına ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etti. Önümüzdeki yıl sertifika alan öğretmenlerimiz bu kursu kendi okulları bünyesinde verebilecekler. Bilardo sporunun diğer okullarımızda da yaygınlaşması ve Polatlı'mızdan da Dünya ve Avrupa Şampiyonları çıkması için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacağız" DEDİ.
GORDİON TEMALI BİLARDO ŞAMPİYONLUĞU DÜZENLENECEK
Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebiyle Türkiye Bilardo Federasyonu, Bilardo Antrenörü Mehmet Işık tarafından hazırlanan Liselerde Bilardo projesi, Polatlı'da iki aydır sürdürülüyor. Bilardo Antrenörü Mehmet Işık'ın önderliğinde Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bilardo kursu açıldı. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifikaları Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verildi. Bilardo Antrenörü Mehmet Işık hedeflerinin seçmeli bilardo dersleri ve Polatlı'da Gordion temalı Dünya Bilardo Şampiyonası düzenlemek olduğunu söyledi.
Polatlı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki bilardo kursunun açılışına Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer'in eşi Aysel Tunçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Hayri Doğruel, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hayati Bozkurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Güngör, TBF Ankara Temsilcisi Mehmet Aksoy, 2008 Dünya Artistik Bilardo Şampiyonu Hacı Yaman ve 2015 U17 Gençler Avrupa Şampiyonu Arda Güngör, okul yöneticileri ve diğer ilgililer katıldı.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!