Lisedeki dehşette kan donduran itiraf!

Güncelleme Tarihi:

Lisedeki dehşette kan donduran itiraf
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 13:13

Okul müdürünü katleden öğrenciden kan donduran ifade İzmir’de okul müdürünü vahşice katleden öğrencinin jandarmadaki ilk ifadesinde olay için pişman olmadığı söylediği ve “Yine olsa yine yapardım” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in makamında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 11. sınıf öğrencileri Uğurcan Y. ile İlhami P. “kasten adam öldürme”, Uğurcan Y.'nin babası B.Y. ise “adam öldürmeye azmettirmek” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, vahşi cinayeti İlhami P.'nin işlediği ve suçunu jandarmadaki sorgusunda kabul ettiği öğrenildi.

Olayın ardından yapılan sağlık kontrolünde vücutlarında uyuşturucu kalıntısı tespit edilen zanlılardan İlhami P.'nin ifadesinde, “Pişman değilim, yine olsa yine yapardım” dediği belirtildi. 

Zanlıların odaya girdiği anda okul müdürü Ayhan Kökmen'in telefonda bir öğretmen arkadaşıyla konuştuğu, silah sesiyle birlikte Kökmen'in elinden telefonu düşürdüğü ve telefonun diğer ucundaki öğretmenin gelen silah sesiyle şoke olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

KÖKMEN'İN ADI OKULDA YAŞAYACAK

Öte yandan, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü saldırıda yaşamını yitiren Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in adının yaşatılması için harekete geçti. Kökmen'in adının hangi okula verileceği daha sonra belirlenecek.

Lisedeki dehşette kan donduran itiraf

"MEZARDAN KALKIP GELSE O ÇOCUĞU AFFEDERDİ"

Hayatını kaybeden okul müdürü Ayhan Kökmen'in öğretmen eşi Ümmü Kökmen, "Mezarından kalkıp gelse eminim o çocuğu affederdi, öğrencilerine kıyamazdı." dedi.

Ödemiş'teki evlerinde taziyeleri kabul eden Kökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın şokunu atlatamadığını ve hala bir anlam veremediğini belirtti.

Eşinin böylesi bir ölüme layık olmadığını dile getiren Kökmen, şöyle konuştu:

"O kendisini öğrencilerine adadı ve onların doğru yolu bulması için mücadele etti. Mezarından kalkıp gelse eminim o çocuğu affederdi, öğrencilerine kıyamazdı. O vuran çocuğu görseydi eminim ikna ederdi. 'Gel oğlum, gel paşam' der, kolunu omzuna atardı. 'Sen neye sinirlendin bakayım, gel önce bir konuşalım derdini anlat sonra vuracaksan vur' diyeceğinden de eminim."
Kendisinin de öğretmen olduğunu hatırlatan Kökmen, 2 çocuğunu babasız bıraktıkları için şüphelileri affetmeyeceğini kaydetti.

Öğretmenlerin bugün eşinin arkasından el ele yürüyeceğini söyleyen Kökmen, "Bu kurşun bütün öğretmenlerin kalbine saplandı." diye konuştu.
Mustafa Algın da damadının güzel nesil yetiştirmek için mücadele eden iyi bir eğitimci olduğunu anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!