TEOG lise taban puanları nasıl öğrenilir? 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

TEOG lise taban puanları nasıl öğrenilir 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 21:04

TEOG lise taban puanlarının nasıl öğrenileceği TEOG tercihlerini yapmaya başlayan binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG tercihleri 14 Temmuz itibariyle başladı. TEOG tercihleri 24 Temmuz tarihine kadar devam edecek. TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri 14 Temmuz’dan itibaren 24 Temmuz saat 17.00'ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Peki, TEOG lise taban puanları nasıl öğrenilir? 2017 TEOG tercihleri nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

TEOG tercihleri başladı. İyi bir lisede okumak isteyen yüz binlerce öğrencinin bir yıl boyunca emek verip elde ettikleri puanlar, TEOG tercihleri aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na 14-24 Temmuz tarih aralığında iletilecek. 2017 Lise taban puanları bilgisi aracılığıyla elde ettikleri puanları kullanacak olan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sonuçları açıklayacağı tarihi bekleyecek. İşte, lise taban puanları ve TEOG tercihleri hakkında detaylı bilgiler.

MEB tarafından gerçekleştirilen TEOG sistemi kapsamında liseler için tercih süreci başladı.

TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri 14 Temmuz’dan itibaren 24 Temmuz saat 17.00'ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler 25 okul tercih edebilecek ve bu tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatacak. Bu onaydan sonra tercih değişikliği yapılamayacak.

Öğrenciler, tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS'TA

Orta öğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, orta öğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirme yapılacak.

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 11 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar www. meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanabilecek, ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017'de gerçekleştirilecek.

LİSE TABAN PUANLARI 2017

TEOG lise taban puanları, lise tercihini yapmak isteyen öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Almış oldukları puan ve başarı sıralamasına göre bölgelerinde bulunan en iyi liseyi tercih edecek olan öğrenciler, bu tercihlerini gerçekleştirmeden önce lise taban puanları bilgisini inceleyecek. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı TEOG lise taban puanları bilgisi ve detayları

Haberin Devamı

LİSE TABAN PUANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internetadreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

BU HATALARI YAPMAYIN

Hatice Yılmaz (Eğitim Uzmanı): Tercih listesi aslında sizin girmeyi en çok istediğiniz okuldan, en az tercih ettiğiniz okula doğru sıralanır. Yüzdelik dilimindeki okulları istemediği için daha üsttekilerden tercih listesi oluşturanların yerleşme şansı olmadığından, kaydı otomatik olarak açık liseye yapılacak. Bu yüzden garantiye almak için yüzdelik diliminizden daha gerideki okullardan 4 veya 5’ini belirleyin. Aynı puandaki okullardan en iyisi evinize yakın olandır. Farklı bir ilden okul seçerken, özellikle fen ve sosyal bilimler liselerini seçenler okulun yatılı bölümü olup olmadığına bakmalı. Tabii yatılı okumayı isteyip istememek de önemli.

Haberin Devamı

EN FAZLA 25 OKUL TERCİH EDİLECEK

Öğrenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanın dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerinin incelemesi gerekecek.

TERCİHLERİ MÜDÜRLÜK ONAYLAYACAK

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğünden elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda tercih işlemi tamamlanacak. Aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Onaylanan tercih formunun iki nüshası alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak, biri okulda, diğeri velide kalacak. Onaylama bitince düzeltme yapılamayacak.

BAKMADAN GEÇME!