Lise öğrencilerinden doğa yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerinden doğa yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 16:13

Lise öğrencilerinden doğa yürüyüşü

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN,(Ankara), (DHA)-ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde lise öğrencileri, tarih ve doğayla iç içe bir gün geçirmek amacıyla bölgesinde bulunan güzellikleri daha yakından tanımak, adını duyduğu ve efsanelere konu olan ziyaret yerlerini görmek amacıyla doğa yürüyüşüne çıktı.  
Kahramankazan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri, yaşadığı coğrafyayı daha yakından tanımak, bölgenin biyolojik, jeolojik ve  ekolojik yapısını daha yakından tanımak için öğretmenleri rehberliğinde doğa turuna çıktı. Doğa yürüyüşü sayesinde öğrenciler yaşadıkları bölgenin zemin özelliklerini, eko sistemini, bitki örtüsü yapısını ve  jeolojik yapıyı yakından görme şansını yakaladı. Öğrencilerin Kızılcahamam'ın Taşlıca köyünde başlayan yürüyüşleri Çubuk ilçesi Karagöl Milli Parkı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında öğrencilere öğretmenleri de eşlik etti. Yürüyüş sırasında öğrenciler bölgede yetişen meyveleri tanıma sansı bulurken tarlalarında çalışan ailelerle de sohbet şansı buldu.
 Yürüyüşün çok verimli geçtiğini söyleyen müdür yardımcısı Seçil Sarıkaya, "Öğrencileri seçerken kılık kıyafetlerine özen gösteren ve meraklı öğrencilerden olmasına özen gösterdik. İdareciler olarak bu tür etkinlikleri aylık düzenliyoruz. Öğrencilerimize de bunu duyurduk. Bu etkinlikler sayesinde hem okulda kılık kıyafet sorunu çözdük hem de yaşadığımız bölgenin tarihi, coğrafi turizm potansiyelinin farkına varmalarını sağladık. Etkinlikler sayesinde sorgulayan, çevre bilinci yerleşmiş, gözlem ve yorumlama yeteneği gelişmiş çevresine katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek amacımız. İnşallah bu yolda başarılı olma inancındayız" dedi.
Sarıkaya, gençlerin bilimi ve doğayı daha iyi anlamaları açısından projeyi TÜBİTAK'a sunacaklarını ve projeyi daha kapsamlı hale getirmek amacında olduklarını belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!