Lise öğrencileri seçecekleri meslekleri tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencileri seçecekleri meslekleri tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 10:53

Lise öğrencileri seçecekleri meslekleri tanıdı

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurumları Sınavı'na hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) meslekleri yakından tanıdı. Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin öğrencilere sınavda acımasız bir eleme sistemi olduğunu hatırlatarak, "Gününüzün saatinizin kıymetini bilin. Fiziksel ve ruhsal sağlığınıza, beslenme ve uykunuza dikkat edin. Televizyon yok. Bilgisayar az" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleşen "5. Mesleğimi Seçiyorum" etkinliğinde öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin'i dinledi. Meslekler hakkında bilgi alan bin 300 öğrenci, bir gün boyunca 'üniversiteli' olurken, akademisyenlere ilgi duydukları mesleklerin eğitimini ve kariyer imkanlarını sordu.

Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Demirtaş, üniversite kurma isteğinin yaşadıklarında saklı olduğunu belirterek, "Siyaset amaçlı iktisat okudum. Memur çocuğu olarak standart bir öğrenci yaşamım oldu. Üniversitede eğitim alırken hoca geldi kitabını açtı okudu okudu gitti. Fabrika gibi bir yerdi. Öğrenciyle hocanın temas kurma imkânı yoktu. Üniversite kurma hayalim o zamandan başladı. Yaşadıklarım amaçsız bir eğitim idi. Bu şekilde üniversiteyi bitirdim. Sonunda ekonomik özgürlüğümü elde ettim. Hiçbir meslek eğitimi almadan da bir şeyler olmayı başardım. İşte bu nedenle üniversite kurma isteği yaşadıklarımda saklıdır" dedi. Eğitim Danışmanı Sadık Gültekin ise 2 milyon 300 bin adayın sınava katılacağına dikkat çekerek, "23- 24 Haziran'da amansız bir yarış olacak. Gününüzün saatinizin kıymetini bilin. Fiziksel ve ruhsal sağlığınıza, beslenme ve uykunuza dikkat edin. Televizyon yok. Bilgisayar az. Önünüzde acımasız bir eleme sistemi var. Yeni sınav sisteminde sorular azaldı ama konular değişmedi. Örneğin coğrafyada öğrenmeniz gereken 40'a yakın konu varken, alan yeterlilik sınavında 6 soru var. 6 sorudan kaç tane yanlış yapacaksınız. Bu lüksünüz kalktı. Başarmak istiyorsanız çalışmaya devam edeceksiniz ve pazarlık yapmayacaksınız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!