Lise öğrencileri KTÜ’de Meslek Tanıtım Fuarı'nda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencileri KTÜ’de Meslek Tanıtım Fuarında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 15:33

Lise öğrencileri KTÜ’de Meslek Tanıtım Fuarı'nda buluştu

Haberin Devamı

Emre KOLTUK/TRABZON,(DHA) - TRABZON'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Fuarı'nın 5’incisi gerçekleştirildi. Bölge illerden üniversiteye hazırlanan yaklaşık 6 bin 500 lise öğrencisi de ziyaret ettiği fuarda, üniversitede yer alan bölümler ve kampus imkanlarına ilişkin bilgiler aldı.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin motivasyon düzeyini arttırmak ve hedefledikleri bölümler hakkında daha somut bilgiler edinebilmelerinin amaçlandığı ‘Meslek Tanıtım Fuarı'nın bu yıl 5'incisi gerçekleştirildi. KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara, Trabzon'un yanı sıra Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde yer alan 174 okuldan yaklaşık 6 bin 500 lise öğrencisi katıldı. Fuara katılan lise öğrencileri, üniversiteye bağlı tüm birimler, meslekler ve bölümler tarafından stant kurularak kampusun imkânları, sosyal faaliyetleri, üniversitenin öğrencilere sunacağı olanaklarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

'ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKLERİ TANIMIYOR’

Fuarı ziyaret eden KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, meslek seçiminin önemine değinerek, öğrencilerin meslekleri tanıma noktasında eksiklikler yaşadığını söyledi. Fuar sayesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilerinin üniversitedeki bölüm ve bazı meslekleri yakından tanıma fırsatı elde ettiklerine de işaret eden Örem "Temel hedefimiz üniversitemizde bulunan fakültelerimiz ve yüksekokullarımızı şehrimize, bölgemize tanıtıp yüksek kalite de öğrencileri üniversitemize çekmek. Öğrencilerimiz maalesef bölümleri, meslekleri tam tanımıyorlar daha kafalarında meslek oluşumunu yapamamışlar. Üniversite sınavları öncesinde böyle bir meslek fuarıyla meslekler tanıtılmış oluyor. Bu sayede üniversite tercihlerini yapacak olan öğrencilerimiz meslekleri görüp bilinçli bir şekilde tercih yapıyor” dedi.

Bu yıl 5'incisi organize edilen fuarın geçen yıllara oranla daha yoğun katılımla gerçekleştiğini kaydeden KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da üniversitelerini tüm bölümleriyle ve tüm fırsatlarıyla tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

'FUARIN BİZE FAYDASI OLDU'

Fuara, Ordu Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden katılan hemşire yardımcılığı 3’üncü sınıf öğrencisi Yahya Çakmak ise organizasyonun kendilerine çok büyük katkı sağladığını dile getirerek "Burada çeşitli bölümleri gördük. Çeşitli örnekler ve tanıtım amaçlı gördüğümüz araçlar ve aldığımız bilgilerin üniversite seçimlerimizde bize çok büyük faydalarının olacağını düşünüyorum.  Geldik, gördük, çok güzel bilgilere de sahip olduk. Burada çok ilgi çekici bölümlerin olduğunu fark ettik” ifadelerinde bulundu.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!