Lise arkadaşları üniversite arkadaşlarına tercih ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Lise arkadaşları üniversite arkadaşlarına tercih ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 10:14

GittiGidiyor, üniversite öğrencilerinin alışverişlerde dikkat ettikleri kriterlere ışık tutan bir online araştırma gerçekleştirdi. Üniversite yaşamı için en çok tercih edilen teknoloji ürünün de belli olduğu ankette öğrencilerin üniversitelerden beklentileri ile ilgili çarpıcı sonuçlara da ulaşıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor’un sosyal anket servisi Poltio.com üzerinden yaptığı ankette katılımcılara “Üniversite öğrencisinin ilk edinmesi gereken ürün hangisidir?” sorusu yöneltildi. Soruyu yanıtlayan 9.228 kişinin yüzde 46’sı bu ürünün dizüstü, yüzde 42’si akıllı telefon ve yüzde 5’i tablet olduğunu belirtti.

Ayrıca “Okul alışverişinizi yaparken önceliğiniz nedir?” sorusunu yanıtlayan 347 kişinin yüzde 50’si yani her iki kişiden birisi alışverişlerinde kırtasiye ve kitaplara, yüzde 24’ü evlerinin eksikliklerine, yüzde 17’si stil ve kıyafetlerine, yüzde 9’u ise teknoloji ürünlerine öncelik verdiklerini kaydetti.

Yalnız yaşamak ilk tercih

Ankette öğrencilerin üniversitelerden beklentileri ile ilgili çarpıcı sonuçlara da ulaşıldı. Soruya cevap veren 1.354 kişinin yüzde 43’ü yalnız yaşamak istedikleri için üniversitelerin şehir dışında olmasına önem verdiklerini belirtirken yüzde 31’i üniversitenin yurt dışında olmasının gerektiğini ifade etti. Üniversitelerinin ailelerine yakın yerde olmasına önem verdiklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 26 oldu.

Haberin Devamı

“Kampüs hayatında olmazsa olmazın nedir?” sorusunu yanıtlayan 1.265 kişiden, kampüs hayatında olmazsa olmazın arkadaşları ile vakit geçirmek olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 62 olurken bunu yüzde 19 oy oranı ile spor & kulüp aktiviteleri, yüzde 10 ile ders çalışma ve yüzde ile 9 kütüphane yanıtları takip etti.

Lise arkadaşları üniversite arkadaşlarına tercih ediliyor

Araştırmadan çıkan diğer dikkat çekici sonuç ise lise arkadaşlarının ilkokul ve üniversite arkadaşlarına kıyasla açık ara farkla daha çok tercih edilmesi oldu. “İlkokul mu, lise mi yoksa üniversite arkadaşlarınız mı?” sorusuna yanıt veren 3.871 kişinin yüzde 49’u lise derken yüzde 30’u ilkokul, yüzde 21’i üniversite arkadaşlarını tercih etti. Ayrıca “İş hayatı mı? Okul hayatı mı?” sorusunu cevaplayan 2.973 kişinin yüzde 77’si okul hayatını, yüzde 23’ü ise iş hayatını tercih ettiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!