Lisansüstü Çalışmalarda Araştırma Yöntemleri Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Lisansüstü Çalışmalarda Araştırma Yöntemleri Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 16:32

Lisansüstü Çalışmalarda Araştırma Yöntemleri Çalıştayı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda 3'üncü Lisansüstü Çalışmalarda Araştırma Yöntemleri Çalıştayı başladı.
Açılışta çalıştay hakkında bilgi veren GAÜN Öğretim Görevlisi Fatih Balcı, programın lisansüstü eğitimde yardımcı olunması amacıyla tasarlandığını belirtti. Öğr. Gör. Balcı konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Temel olarak Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 501 kodlu Bilimsel Etik ve Araştırma Yöntemleri dersinin kapsamında yaptığımız bir etkinlik olarak tasarladık. İlerleyen süreçte Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı’ndan Suat Yılmaz bize destek oldu ve biraz daha büyüterek kapsamlı hale getirdik. Temel amacımız bu programda, lisansüstü eğitimine yeni başlayan öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü yazılım, program, araç ve özellikle etik yönergeler anlamında bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalışacağız. Burada sunumların her biri size lisansüstü yaşamınız boyunca çok fazla katkı yapacaktır."
GAÜN Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necmettin Yazıcı GAÜN Fen Bilimleri Enstitüsü Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Giritlioğlu Bilimsel Araştırmalarda İstatistik Programı Kullanımı ve SPSS konusunda bilgi verirken; Bilimsel Programlar Grup Uzmanı Burak Dündar Ulusal Akademik AR-GE Proje Desteklerini anlattı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!