Lippi'den İtalyan taraftarlara mesaj

Güncelleme Tarihi:

Lippiden İtalyan taraftarlara mesaj
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2006 17:12

ABD ile berabere kalarak tur atlama şansını zora sokan İtalya'da, teknik direktör Marcello Lippi, "İtalyanlar takımlarına güvensinler. Güvenleri boşa çıkmayacak. Hayal kırıklığını bırakıp, Çek Cumhuriyeti maçına odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Lippi, ABD ile 1-1 berabere kalmaktan ziyade, takımın iyi performans sergileyememesine üzüldüğünü belirterek, "Güzel bir maçın ardından konsantrasyon açısından iyi düzeyde olmayan bir maç çıkarmak, bizim DNA'mızda var. Grubumuzda işler zorlaşmış durumda" dedi.

Lippi, Zaccardo'nun kendi kalesine gol atmasıyla ilgili olarak ise, "Maçı, kendi kalemize gol atmaktan değil, bir oyuncumuzun kırmızı kart görerek oyun dışı kalması ciddi biçimde etkiledi. Zira asla gol yememek gibi bir düşüncemiz olamaz. Ama kısa bir süre için de olsa sayısal anlamda rakip karşısında dezavantajlı duruma düşmemiz, maçın akışını da değiştirdi." şeklinde konuştu.

Lippi, İtalya'nın şampiyonluk konusundaki iddiasını koruduğunu ifade ederek, "Yolumuza devam edeceğiz. Yedi maçı da rahat bir şekilde yüzde 100 performansla oynayabilmeyi asla düşünmedik. Robot değiliz" dedi.

"ÇEK CUMHURİYETİ KİLİT MAÇ"

Lippi, hayal kırıklığını bir yana bırakarak, 22 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacakları karşılaşmaya odaklanmaları gerektiğini belirterek, "Çek Cumhuriyeti ile yapacağımız karşılaşma, kilit maç olacak. Onların Gana ile yaptıkları maça bakma gafletine düşmemeliyiz. Önemli bir hedefimiz var. Performansımızı en iyi biçimde sahaya yansıtmalıyız. Bunu başaracağız." dedi.

Lippi, kırmızı kart gören De Rossi ile konuşup konuşmadığı sorusuna "De Rossi ile henüz konuşmadım. De
Rossi, dün akşamki ateşli davranışı sonrasında, biraz kendi suyunda kaynaması lazım. Daha sonra kendisiyle konuşacağım. Kendisi, harika bir oyuncu ama kaseti değiştirmesi lazım" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!