Liposuction yaptırdığı doktoru dava ediyor

Ayşe Brav. Vatan Gazetesi yazarlarından.

Liposuction yaptırdığı doktoru dava ediyor
Dünya tatlısı bir kadın. Başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Okuyun, anlayacaksınız. Ben şahsen liposuction’ı artık aklıma bile getirmem. Yaşadıklarını bizimle paylaştığı için onu çok cesur bulduğumu da itiraf etmeliyim...

Boyunuz, kilonuz?

- Boyum 1.66. Kilom da 55... 36-38 beden arası giyen bir kadınım.

Ee şahane...

- Evet evet, hayatımın hiçbir dönemimde kilo problemim olmadı.

Karnınızla derdiniz neydi?

- Sezaryenden sonra bir kat oluştu. Deri fazlası...

Size ne gibi bir zararı vardı?

- Kendimi iyi hissetmiyordum.

Çıplakken sizi rahatsız mı ediyordu?

- Evet. Oturduğum zaman bir kat oluşuyordu. İçime çekiyordum, ya da dik oturuyordum, hani vardır ya...

CİNSELLİĞİ ETKİLİYOR

İnsanın bir karnı olması seks hayatını etkiliyor mu?

- Ee tabii. Canın istediği pozisyonda sevişemiyorsun. Dikkat etmek zorundasın. Sürekli tetiktesin: Acaba karnım mı çıktı?

Ve o fazlalıktan nasıl kurtulmaya karar verdiniz...

- "Bari liposuction yaptırayım" dedim. Çevremdeki insanlar da destek verdi.

Spor, diyet, bunları denediniz mi?

- Diyetlik bir durum yoktu ama spor yaptım. Madonna gibi delicesine günde 3-4 saat değil tabii, belki yapsam geçerdi. Haftada bir iki spor kulübüne gittim. Herkes kadar yani. Ama işe yaramadı, o deri fazlalığı orada kaldı.

Liposuction’ın avantajları nedir, dezanavantajları nedir araştırdınız mı?

- Bu kadar komplike bir ameliyat olduğunu bilmiyordum açıkçası. Diş çektirmek filan gibi anlatılıyor ya. Öyle değilmiş. Ama bir sürü insan yaptırdığı için, ben de böyle bir salaklık yaptım. Yapmaz olaydım!

Doktorunuz kimdi?

- Eser Yüksel. İki ayda bir Amerika’dan geliyor, aynı zamanda araştırma görevlisi. Acayip iyi eğitimli bir doktor. Etrafımdaki bir sürü sosyetik isim ve sanatçı ona gidiyor, ben de ona gittim...

Sonra ne oldu?

- Karnıma baktı, "Yaparız, hiçbir sakıncası yok" dedi. "Bir komplikasyon olur mu?" diye sordum, "Yok canım ne komplikasyonu" dedi. Bir sürü insanın yaptırdığını söyledi. İnanılmaz ikna edici, düzgün bir adam. Hastane hariç 3000 Euro ödedim ve liposuction oldum.

TANIDIKLAR GİDİYORDU

Doktoru özenle seçtiğinizi düşünüyor musunuz?

- Kamuoyunun tanıdığı bir sürü meşhur kadın bu adama gidiyor. İyidir diye düşündüm.

Peki sonuç ne oldu?

- Hayatım kaydı! Önce bir şey anlamadım, çünkü sarılıydı o bölge. 3 hafta korse giydim, sonra 15 seans LPG’ye gittim. Yani doktor ne dediyse harfiyen yaptım. Ama bir tuhaflık vardı.

Neydi ki tuhaflık?

- Karnım engebeliydi. Öbek öbek dağlar vardı. Ve çukurlar. Ama öyle selülit çukurları gibi değil, felaket bir görüntü.

İKİNCİ KEZ AMELİYAT

Ne yaptınız peki?

- Ne yapacağım, doktora tekrar gittim. "Geçecek" dedi. Ama geçmedi. Sonra "Merak etme düzeltirim" dedi. Bazı bünyeler yaparmış. Ben hop ikinci kez ameliyata girdim. Yine zorlu bir ameliyat. Göğüs altımdan hasarlı bölgeye ulaşıp, düzeltmeye çalıştı.

Düzeldi mi?

- Hayır, daha da fena oldu. Artık Drakula filan gibiyim.

Kıyameti koparmadınız mı?

- Yok o esnada sabırla bekliyordum, düzelecek ya...

Söylenen bir şeyleri yapmamış olabilir misiniz?

- Hayır hepsini yaptım.

SU KESESİ OLUŞTU

Sizin hatanız hiç mi yok yani?

- Hiç yok. Dur daha bitmedi, ikinci ameliyattan sonra bir su kesesi oluştu. Karnımın içinde su var, yaratık gibiyim, su bir taraftan bir tarafa gidiyor. "Neden böyle?" diye sordum, "Deri tekrar yapışmasın diye su zerkettim" dedi. "Vücut emecek" dedi ama emmedi. Sonra beni bayıltmadan, göbeğin üstünden bir yerden delip, o suyu aldı. Bütün bu engebeler yetmezmiş gibi bir de yanık izi oluştu karnımda. Ben artık kimsenin yanında soyunamaz haldeyim.

Peki hesap sormadınız mı doktora?

- Sormaz mıyım? "Benim düzelmem gerekiyor" dedim, "Karnım bu halde kalamaz. Tekrar ameliyat olacağım, tedavi masraflarını da siz karşılayacaksınız" dedim. Ameliyatı olduğum hastane de, "Tamam ama aynı doktor sizi ameliyat edecek" dedi. Ben de "Öyle bir şey olmaz. Beni iki kere bozmuş adama hayatta tekrar ameliyat olmam" dedim. Onlar da "Yapabileceğimiz bir şey yok" dediler, ben de doktoru mahkemeye verdim.

AYIP DİYE KORKUYORLAR

Bu arada başka doktorlara karnınızı gösterdiniz mi?

- Tabii, tabii. Fethi Orak ve Serdar Eren gördü.

Ne dediler?

- Ne diyecekler, "Geçmiş olsun!" dediler. Meğer fibroz doku oluşmuş ve bölgeye bir sene dokunulmazmış. "Hemen düzeltirim" deyip ikinci ameliyatı yaptı ya, yapmaması gerekiyormuş, hasarlı bölgenin iyileşmesi beklenirmiş...

Doktor hatası olduğundan emin misiniz?

- Yüzde 100. Konuştuğum bütün doktorlar da bunu teyit etti. Ve hálá iki ayda bir geliyor ve kadınları doğruyor! Benim gibi mağdur bir sürü kadın var, "Kocam olmasa ben de bu adamı dava ederdim" diyorlar, ama bizde estetik operasyon geçirdiğini söylemek ayıptır ya, yok SPA’da dinlendim dersin, ya vitamin iğnesi yaptırdım dersin, deşifre olmak istemiyorlar.

Peki "Bazı bünyeler böyle reaksiyon verir" gibi bir şey doğru olabilir mi? Gerçekten bazı bünye yapar mıymış?

- Hayır. Bünye meselesi değil. Gereğinden fazla yağ alınmış. Basbayağı doktor hatası.

Tüm bunların sizde yarattığı çöküntü...

- Felaket! Kendime olan güvenim yerle bir oldu. Kimsenin yanında soyunup giyinemiyorum. Bir senedir Lustral kullanıyorum.

Şimdi zayıflama çılgınlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Delilikmiş! Liposuction’ı aklınızdan bile geçirmeyin derim. Herkes sporunu yapsın, yediklerine dikkat etsin. Bir de şunu keşfettim: Şişmanlık, zayıflık, çirkinlik, güzellik hayatındaki adamla da ilgili. Onun sana hissettirdikleriyle. Ben fena halde kafayı karnıma takmıştım, çünkü sürekli "Karnın var, göbeğin var" diyen biriyle birlikteydim. Oysa saçmalıkmış bunlar...
Yazarın Tüm Yazıları