Lionlar, Naim Babüroğlu'nu ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Lionlar, Naim Babüroğlunu ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 12:07

Lionlar, Naim Babüroğlu'nu ağırladı

Haberin Devamı

İZMİR'de Lions kulüplerinin ocak ayı toplantısına konuk olan emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu 'Ortadoğu ve Türkiye'nin Geleceği' konulu konuşma yaptı.

İzmir Pergamon Lions Kulübü Başkanı Dilek Soylu, Gündoğdu Lions Kulübü Başkanı Muhadder Özgüren, Alsancak Lions Kulübü Başkanı Olcay Öztaş, Gaziemir Lions Kulübü Başkanı Ozan Uslu ve Damlacık Lions Kulübü Başkanı Şule Pınar Arık'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ocak ayı toplantısına emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu katıldı. Babüroğlu, 'Ortadoğu ve Türkiye'nin Geleceği' konusunda konuştu. Çok sayıda Lionun katıldığı toplantıda Türkiye ve dünya tarihine damga vuran olayları anlatan Naim Babüroğlu, 5000 yıllık dünya siyasi tarihinin sadece 236 yılının barış içinde geçtiğini ifade etti.

Yaşanan savaşlar nedeniyle dünya siyasi tarihinin kanla yazıldığına vurgu yapan Babüroğlu, "Birinci Dünya Savaşı'nda 15 milyon insan hayatını kaybetti. Bunların sadece yüzde 5'i sivillerden oluşuyordu. İkinci Dünya Savaşı zamanında ise Hitler gibi hayalperest bir kişi ortaya çıktı. Kişisel ihtirasları yüzünden 50 milyon insan öldü. Bunların içerisinde sivillerin ölüm oranı yüzde 45 oldu. 1945 yılından bu yana savaş yok ancak ölen kişi sayısı 60 milyon ve ölen sivillerin oranı yüzde 95" diyerek savaşın sisteminin değiştiğini artık sivillerin zarar gördüğünü söyledi.

"ASKERİ DEHASI İLE ZAFER KAZANDIK, ÜLKE KAZANDIK"

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı boyunca ülkesini kurtarmak için büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Naim Babüroğlu, Anadolu'daki savaş meydanlarında Başkomutan olarak büyük bir mücadele verdiğini, ileri görüşlü zekası ve askeri dehası ile Çanakkale'de büyük bir zafer elde ettiğini ve en son yapılan Kurtuluş Savaşı sonrasında ise vatandaşlara tertemiz bir ülke kazandırdığını sözlerine ekledi.

Savaş ve kanla hiçbir zaman barışın gelemeyeceğini ifade eden Pergamon Lions Kulübü Başkanı Dilek Soylu ise, sivillerin ölmediği, çocukların yetim kalmadığı bir dünya oluşturmanın insanoğlunun elinde olduğunu hatırlattı. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' veciz sözünü hatırlatan Dilek Soylu, "Onun bize ışık tuttuğu bu yolda barışın her zaman temsilcisi olma gayreti içerisinde olacağız. Barışın olduğu yerde medeniyetler yeşerir, barışın olduğu yerde kültürler zenginleşir" diye konuştu.

Toplantının sonunda Naim Babüroğlu bugüne kadar kaleme aldığı 4 kitabını imzalarken, kulüp başkanları katılımlarından dolayı kendisine plaket takdim etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!