Linux Yaz Kampı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Linux Yaz Kampı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 12:23

Linux Yaz Kampı etkinliğinin sekizincisi Linux Kullanıcıları Derneği ve İnternet Teknolojileri derneği işbirliği ile bu sene altıncı kez Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir tarafından 600 katılımcı, özgür yazılım için bir araya gelecek. Katılımcıların bilgi düzeylerini yükseltmeyi ve kendi aralarında iletişimlerini arttırmayı hedefleyen kampta, 15 gün boyunca 100 saatten fazla eğitim ve uygulamalı anlatımlar da her sene olduğu gibi bu sene de devam ediyor.

Kamp, 21 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek. Dünya genelinde özgür yazılım ile alakalı düzenlenen tek ve en büyük eğitim kampı olan Linux Yaz Kampı; gönüllü eğitmenleri ve bilgi özgürlüğünü savunan felsefesi ile kâr amacı gütmeden düzenleniyor. Eğitimlerin tamamının ücretsiz olduğu kampta, eğitmenler ve kamp görevlileri gönüllü olarak görev alıyorlar.

Linux Yaz Kampı başlıyor

Haberin Devamı

Katılımcılardan sadece kendi masraflarını(yol,yemek,konaklama) karşılamaları bekleniyor. Kampta bu sene “GNU/Linux Sistem yönetimi I-II-III”, “Ağ Yönetimi(1. düzey)”, “Ağ Yönetimi(2. düzey) :Linux İç Yapısı ve İleri Ağ Atölyesi”,“PHP ile Web Programlama Diline Giriş”, “Web Uygulama Güvenliği ve Güvenli Kod Geliştirme”, “Ağ Güvenliği ve Sızma Testleri” ve “Kriptografi ve Terskod Mühendisliğine Giriş”, “Ruby on Rails ile Web Programlama”, “Python/Django ile Web Programlama”, “Python ile Programlamaya Giriş”, “Java ile Programlamaya Giriş”, “Web-önyüz(Front-end) Programlama” kursları açılıyor.

Başvurular 15-30 Haziran arasında yapılacak. 2000 kişinin üzerinde başvuru alan Linux Yaz Kampı, bu sene 600 katılımcıyı kabul etmeyi planlıyor.

 21 Temmuz - 5 Ağustos arasında düzenlenecek olan Linux Yaz Kampı’nın başvuruları 30 Haziran 23:59’a kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!