Linkedin'de iş ararken tuzağa düşmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Linkedinde iş ararken tuzağa düşmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 07:40

Son dönemlerde oldukça artan sahte e-posta kervanına şimdi de sahte LinkedIn fırsatları eklendi. Peki hackerların gönderdiği sahte LinkedIn içeriklerini nasıl ayırt edebiliriz?

Haberin Devamı

Son dönemlerde iyice artan oltalama saldırılarının bir yenisi daha keşfedildi. Yeni saldırı yönteminde kullanılan site ise LinkedIn. 

İş arayan kullanıcıları tuzağa düşürmeyi amaçlayan hackerlar sahte bir LinkedIn içeriği oluşturarak, 'acil iş fırsatı' şeklinde başlıklar yazarak kullanıcıyı acele etmeye teşvik ediyor.

Bir anlık dalgınlıkla e-postadaki sahte içeriği aktifleştiren kullanıcıların bir kısmının dosyaları şifreleniyor, bir kısmının ise bilgisayarı hackerkontrolündeki bir zombi haline geliyor.

Ülkemizde de birkaç yıldır oldukça yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olmaya başlayan LinkedIn, bu özelliğiyle Türkiye'de bulunan kullanıcıları hedef haline getirmiş olabilir.

Bu tarz e-postaların doğruluğunu anlamanız ise birkaç önemli adımdan geçiyor. Öncelikle gönderen kısmındaki e-posta adresine bakın. Bu kısım yanlış gösterilebilir fakat dikkatsiz bir hacker kendisini burdan ele verebilir. 

Haberin Devamı

shiftdelete.net'in haberine göre LinkedIn tarafından gönderilmiş gibi gözüken e-postalarda bulunan tasarım hataları, imla hataları ve mantıksız bir dil e-postanın sahteliği konusunda ciddi bilgiler verebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!