Lindstrom & Christabelle

Güncelleme Tarihi:

Lindstrom & Christabelle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 11:27

14 Mayıs 2010 Cuma - 23:30

  • 35TL Ayakta
  • 25TL Öğrenci
  • Haberin Devamı

    Kendi dünyasında yaşayan ve gece hayatından olabildiği kadar kaçan Norveçli prodüktör, sadece Lindstrom kimliğine büründüğü zaman gece klüplerini arşınlayabiliyor. Bu sakin ve huzur veren iç dünyası Lindstrom’un o kuzeylerden gelen müziğine o kadar yansıyor ki, bunu parçalarının her bölümünde hissedebiliyorsunuz.  Sanatçının müzik dünyasına girişi ise ilk parçası “Granada”’nın François K ve Giles Peterson tarafından keşfedilmesiyle oluyor. Bunu izleyen yıllarda kendi plak şirketi Feedelity’i kurması ve bu çatı altında kuzey esintileri taşıyan tüm kozmik diskoları depo etmesi, onu müzik sahnesi içerisinde ilerici bir pozisyona sokuyor. Fakat Lindstrom’un esas çıkış noktası; dünya çapında her klüpte bir marş olarak çalınmaya başlayan atmosferik “I Feel Space” plağıyla oluyor. Bunun hemen ardından prodüksiyon partneri Prins Thomas ile Eskimo’dan çıkarttığı 2 albümle şu anki modern disko konseptini şekillendirip dans müziğini asla dönülmeyecek bir yola sokuyor. Günümüzün kült prodüktörlerinden biri sayılan Lindstrom,  Burn sponsorluğunda gerçekleşecek canlı performansıyla Babylon’da İskandinav usulü kozmik disko meraklılarına uçlarda bir gece yaşatacak. Canlı performansında ona, 2010 başında çıkarttığı  “Real Life İs No Cool” albümünde seksi vokalleriyle destek veren, Feedelity plak şirketinin baş tacı Bayan Christabelle de eşlik edecek. Daha önce Lindstrom parçalarında Solace ismini kullanan Christabelle’in, canlı performanslarda fısıltı şeklinden daha yüksek oktavlara akan yatak odası sesi, son albümde iyice hissedilen synth-pop ve new wave tarzı parçalara bambaşka bir boyut kazandırıyor.

    Haberin Devamı

    Lindstrom performansında sonra, yine Oslo’dan herkesin çok sevdiği bir isim Diskjokke, DJ setiyle kalabalığı derin bir disko anlayışına sürüklemeye devam edecek. Prins Thomas tarafından keşfedilen Diskjokke, hemen ardından Get Physical plak şirketiyle anlaşarak elektronik müzik sahnelerinde ismini duyurmaya başladı. Norveç’te büyük bir hayran kitlesine sahip olan Sunkissed partilerinin de önde gelen DJ’i Diskjokke, Lindstrom gibi prodüktörlerin izinden giderek diskoyu yeniden keşfeden  ve bunu temposu hiç düşmeyen setleriyle kalabalıklara da sevdiren önemli bir prodüktör.
    Retro-fütüristik disko size karmaşık geldiği kadar çekici de geliyorsa Burn sponsorluğunda gerçekleşecek bu gece sizin geceniz!

    Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!