Lincoln nerede?

YAĞMURDAN sıcağa geldiler, doğru. Hakem maç içinde su molası verdi, bu da doğru. Peki, Galatasaray’ın yanlışları nelerdi? Kısaca sıralayalım...

1-) Defans derinliği hep hata yapıyor.

2-) Tüm futbolcular normalden fazla top kaybı yapıyor.

3-) Paralel top oynama hastalığı artarak sürüyor.

Şimdi bu maddeleri biraz açalım... Galatasaray defansının arkasına atılan her top kalede büyük tehlikeler yaşanmasına yol açıyor. Kalli öncelikle bu soruna el atmalı. Çağdaş futbolda saniyelerin bile önemi var. Normalin üstündeki top kayıpları ve paralel pas yapma yanlışlığı da Galatasaray’a pahalıya patlıyor. Binbir güçlükle kazanılan toplar çabucak rakibe kaptırılıyor. Kaptırılmayan toplar da paralel pas hastalığı yüzünden kağnı hızıyla karşı kaleye ulaştırılıyor. Paralel top atmak zaman kaybıdır. Çünkü sen karşı kaleye gidene kadar rakip kendi sahasına istediği gibi yerleşiyor, ondan sonra tereddütler başlıyor... Ne pas verecek adam bulabiliyorsun, ne de boşluk bulabiliyorsun.

Bu üç önemli yanlışın yanı sıra, hücumda çabuk çoğalamayışları, kanatları etkili kullanamayışları ve şut atmadaki gecikmeler sarı kırmızılıların pozisyon bulmasının önündeki en büyük engel oldu. Yaşlı kurt Kalli, bütün bu eksikleri antrenmanlarda hem söylüyor hem uygulatmaya çalışıyor ama iş maça gelince icraat sıfır. Bir futbol takımı modern futbolun ritmine ayak uydurmak zorundadır. Yapamıyorsa da, yanlışı kendisinde aramalıdır.

Arda iyi değildi

Şu ana kadar görev alan yerli kaleciler görevlerini yaptı. Hem Aykut’ta hem Orkun’da iyiye gidiş var. Kalli, Arda’yı orta alanın ortasında oynatarak oyun kuruculuk meziyetlerini görmek istedi. Ancak Arda, havanın sıcaklığından mıdır, yoksa takımdaki yardımlaşmanın azlığından mıdır bilmem, verilen görevi yarım yaptı. Bütün bunlar bir yana, Kalli’nin Lincoln’ü hala hazırlık maçlarında oynatmaması çok büyük yanlış. Adamın hiçbir sakatlığı yok. Antrenmanlarda fişek gibi. Buna rağmen oynatılmıyor. Kalli’ye şunu hatırlatmak isterim; Lincoln’ü senin tanıman değil, takım arkadaşlarının tanıması önemli.
Yazarın Tüm Yazıları