Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

LİMONLU PASTA

MALZEMELER:

4 yumurta

300 gram şeker

1 çay kaşığı tuz

Bir büyük çay bardağı mısır özü yağı

450 gram un

1 paket kabartma tozu

1 limon suyu ve kabuğunun rendesi

SOSU İÇİN: 1 paket çiğ krema 1 paket krem şanti 1 çay bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:

Yumurta ile şeker çırpılır, içine çiçek yağı ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve tuz bir kapta elenir, karışıma ilave edilir; en son limon suyu ve rendesini konur. Hazırlanan harç yağlanmış kek kalıbına dökülür, 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır. Bu sırada çiğ krema, krem şanti ve pudra şekeri bir kapta çırpılır ve henüz soğumamış olan kekin üzerine dökülür. Kek, sosunun donması için dolaba konur, yaklaşık yarım saat kadar bekletilir. Soğuyan kek servise hazırdır.

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI