Limon suyu bacaktaki lekeleri kir gibi çıkarır

Merhabalar Suna Hanım, benim problemim, bacaklarımdaki kıllarımın deri altında olması yani batık.

Ben yaklaşık iki yıl önce bu kılları çıkarabilmek için kıllarla oynadım ve bacaklarımda maalesef yaralar ve lekeler oluştu.

Şu an sırf bu yüzden çıplak bacak veya ten rengi çorapla bile sokağa çıkamıyorum. Bu lekeleri ilaçla veya tıbbi yollarla yok etmem mümkün mü? (Yaraları iyileştirmek için FİTO adlı kremi, lekelerin yoğunluğunu azaltmak için ise NeoStrata adlı kremi kullandım...)

l Meryem M.

Meryem hanım batıklarla uğraşırsanız, tabii leke bırakır. En iyisi iğneli epilasyon yaptırmak olacak.

Lekeleri zaman içinde azaltacak tarifime gelince.... Bir kahve fincanı yulaf ununu, bir limon suyunu, limon suyu kadar eşit miktarda hint yağını, badem yağını ve bir çorba kaşığı ıslatılmış kili karıştır.

Koyu olursa bir çorba kaşığı su da ilave et. Bacağına sür ve 5 dakika sonra ovarak çıkar. Bu lekeler bacaktan kir gibi çıkacaktır.

Haftada bir gün 30 dakikanı bu işleme ayır.

Çocuk yaşta saçlarla oynamayın küstürürsünüz

Sevgili Suna Abla, ben 14 yaşında bir okurunuzum. Anneannem sizin kitabınızı almış. Ben de yaz tatilinde okudum. Kitabınızda biberiyenin saç uzamasında önemli bir yöntem olduğunu yazmışsınız. Kullanılması gereken biberiye yağı mı ve nasıl uygulanması gerekir? Başka bir öneriniz var mı?

Ayrıca ben saçımın rengini de açmak istiyorum. Ama annem kimyasal madde içeren ürünleri kullanmamı istemiyor. Saçımın rengi koyu kahverengi. Daha önce papatya ve limon suyunu denemiştim ama bir sonuç alamadım. Benim saçıma etki edebilecek bir tarif önerir misiniz? (Daha önce bir okura adaçayı önermiştiniz ama o kumraldı. Bir de oksijenli su koyu renk saçı turuncu renk yapıyormuş doğru mu?)

lBurcuü

Burcu çok gençsin ve benim gönlüm saçlarınla oynamana razı gelmedi! Yaşın büyüdükçe iyi bir kuaföre gider zaten istediğin rengi yaptırırsın. Hem bu yaşta saçınla oynarsan saçın sana küser.

Ayrıca o tarifte biberiye yağı değil, biberiye otu demiştim.

Yoğurt ile lekeleri kusturun

Suna ablacığım. Hürriyet Kelebek’teki yazılarınızı takip ediyorum. Güneş lekeleri için tarifler vereceğinizi söylemiştiniz. Ben de buğday tenliyim ve yanak ve göz kenarlarımda kahverengi lekeler var.

60 faktörlü koruyucu kulllanıyorum. Bunun haricinde kitabınızda kavun, elma, şarap ve şekerden oluşan bir tarif vardı. Bunu kullanmaya bu dönemde başlamak doğru olur mu? Büyük bir heyecanla cavabınızı bekliyorum. Sevgiler...

lAyşe


Sevgili Ayşe, lekeler için kışın işlem yapılır. Şimdi en basit ama güzel tarifi vereyim sana: Bir çorba kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştır ve bir saat beklet. Bu lekeleri kusturur.

Cildi toparlar. Elini nemli şekilde ovarak karışımı sürdüğün yeri yıka. Dışarı çıktığında da güneşten koruyucu kullan.
Yazarın Tüm Yazıları