Limitleri zorluyor

Özel Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, hayatı hızlı yaşayanlardan...

Haberin Devamı

En büyük hobisi motosiklet. ‘KTM 950 Adventure’si var. Onunla uzun yol yapmaktan, limitleri zorlamaktan çok hoşlanıyor. Kendisi gibi motosiklet tutkunu dört arkadaşıyla her yıl 10 gün her şeyi arkasında bırakıp günde en az 500-600 kilometre yol yapıyor. “Motor benim için özgürlük demek. Macerayı seviyorum. Hızdan hoşlanırım ama kontrolü elden bırakmam. Düz yolda sürat bana zevk vermez. Benim için zevkli olan motorun güçlü olması ve belirli hızlara çok kısa zamanda çıkabilmek. Ve o hızla diğerlerini geçmek. Motosiklet sürücülüğüyle doktorluk birbirine çok benziyor, her ikisinde de ani karar vermeniz gerekiyor” diyor. Bir gün bütçesi ve kullanacak zamanı olursa bir spor otomobil almak istiyor. “Yarışmacı ruhum var. Zaman ve mesafe açısından kendimi aşmaya yönelik aktiviteler yapmaya çalışıyorum” diye konuşuyor. Aynı zamanda akustik gitar çalıyor, scuba dalış yapıyor. Günün yorgunluğunu ise, “Hayatımın merkezinde onlar var” dediği 3.5 yaşındaki ikizleri Bora ve Rana’yla atıyor.

Haberin Devamı


KARİYER
Sağlık ekonomisi de okudum


· Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdim.
· Mecburi hizmet ve askerliğin ardından İngiltere’ye gittim. 2 yıl kaldım. Hem dilimi ilerlettim hem de bazı hastanelerde staj yaptım.
· Sonra Türkiye’ye döndüm, Ankara Numune Hastanesi Acil’de 1 yıl çalıştım. Ardından yine İngiltere’ye gittim. London Business Scholl’da iş idaresi üzerine yüksek lisans yaptım.
· ABD’de de Northwestern Üniversitesi’nde 6 ay sağlık ekonomisi okudum. Bu arada iki İngiliz arkadaşımla sağlık ağırlıklı hizmet veren danışmanlık şirketi kurdum, 5 sene bu işi yaptım.
· Bu dönemde London Scholl of Economics’te sağlık ekonomisi konusunda doktora çalışmalarına başladım.
· 1998’de Türkiye’ye döndüm, Ankara Sevgi Hastanesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendim. Sonra İstanbul Cerrahi Hastanesi Genel Müdürü oldum.
· 2004’te İzmir’e, Kent Hasta-nesi’ne geldim. O günden beri genel müdürlüğünü yapıyorum.

BESLENME
Salatasız sofra olmaz

· Hafta içi hastanede kahvaltı yapıyorum. Çok yememeye dikkat ediyorum. 1 kibrit kutusu kadar peynir, 4-5 zeytin, biraz domates ve salatalık, 2 dilim de kızarmış ekmek. Hafta sonu bunlara omlet, sucuk, yumurta eklenir.
· Öğlenleri mevsim meyvelerinden oluşan küçük bir tabak meyve tüketirim. Akşamları genelde evdeyimdir, eşimin yaptığı yemeklerden yerim. Gün içinde bol bol çay içerim.
· Güzel yapılmış her lezzetten hoşlanırım. Ama salata olsun isterim. Kırmızı eti severim ama dikkatli tüketirim. Haftada en az iki akşam soframda balık olur. Tavuk sevmem.
· Kilo nedeniyle ekmek ve tatlıyı kontrollü yerim.
· Türk, Hint, Fransız, İtalyan ve Japon mutfaklarını beğenirim.
· Mutfakla aram iyidir ama zaman bulup fazla giremiyorum. Hafta sonu kahvaltıları benden. Ciğer, balık ve Hint yemeklerim meşhurdur.

Haberin Devamı

SPOR
Yarışmacı bir ruha sahibim

· Haftada 4 gün yaklaşık 4’er kilometre koşuyorum. Üzerine de 1’er kilometre yürüyorum.
· Bir dönem bisiklete bindim, yarışmalara da katıldım.
· Terlemeden, yorulmadan yapılan aktiviteyi spordan saymam.
· Yarışmacı ruhum var. Hep zaman ve mesafe açısından kendimi aşmaya yönelik sporlar yapmaya çalışıyorum.
· Futbol, basketbol, voleybol, motor sporları, araba yarışları, kayak, tenis seyretmekten hoşlanırım.
· Galatasaray’ı tutuyorum.

 

OTOMOBİL
Gönlümde spor araba var

· İlk arabam Mazda’ydı. Yıllardır kendime ait otomobilim yok. Şirket aracına biniyorum. Halen bana tahsis edilmiş Honda var.
· Kendim kullanıyorum. Keyif de alıyorum. Radyom hep açık. Güzelbahçe’de oturduğum için her gün 1.5 saatim arabada geçiyor. Müzik dinliyor, haberleri takip ediyorum.
· 11 yıl İngiltere’de yaşadım. Orada kurallar Türkiye’ye göre çok daha katı. Oradan kalma alışkanlıkla hepsine uymaya çalışıyorum. Ama dikkat etmeyenler yüzünden strese giriyorum.
· Bir gün bütçem ve kullanacak zamanım olursa Porsche 911 Carrera serisinden bir spor otomobil almak isterim.

 

Haberin Devamı

MODA
Konumum gereği resmiyim

· Yaz hariç hafta içi takım giyinirim. Haziran-temmuz-ağustosta kurum izin verdiği için kravat takmam, ceket giymem. Gri ve lacivert rengi tercih ederim.
· Hafta sonları sporum. Genelde kot giyerim. Yazın şort ve keten pantolonu üzerimden çıkarmam. Pembe, mavi ve turuncu severim.
· Her cekete koymamakla birlikte mendillerim vardır. Alyans dışında tek aksesuarım eşim için alışverişe çıkıp da kendime aldığım yüzük.


MEKAN
Salaş yerlere de giderim

· İzmir’de; Sir Winston, Equinox, La Cigale, Solto Otel’in restoranı, Balıkçı Hasan.
· İstanbul’da; Nişantaşı Sofa ve Kempinski’nin restoranları, Vog, Sunset.
· Yurtdışında; Moskova’da Puşkin Kafe, Şikago’da Teriyaki, Amsterdam’da Momo.
· Amacım sadece karın doyurmaksa salaş bir yere de gidebilirim. Özel bir gece söz konusuysa ambians, menü, fiyat-kalite dengesine bakarım.

Haberin Devamı


GÜNE BAŞLANGIÇ
Uykuyu çok seviyorum
· 24.00’ten önce yattığım çok nadirdir. Sabah kalkma kısmı  işin en kötü tarafı. Geç yatıyorum ama uykuyu da seviyorum. 07.00-07.30 gibi kalkarım.  Ancak, 05.00-06.00 gibi oğlum  yanımıza gelir. Dolayısıyla uykum bölünür. Onu ikna edip 1-1.5 saat daha uyumaya çalışırım. Sonra televizyonu açar, ona bir çizgi film koyarım. Onu seyrederken yanında birkaç bisküviyle sütünü içiririm. Ardından duşumu alır, bu sırada günümü programlar, hazırlanıp 08.30-08.45 gibi evden çıkarım.

 


SEVİMLİ DOSTLAR
2 yavru kedimiz olacak

· Şu an bir hayvanımız yok. Ama önümüzdeki günlerde iki kedi yavrumuz olacak. Siteden taşınan arkadaşlarımız bize bırakacak. Geçmişte Kangalım ve akvaryumum vardı.

 

Haberin Devamı

TOPLANTI
Günümün yarısını alıyor

· Yaptığım işin zaman açısından yüzde 50-60’ı toplantı dediğimiz aktivitelerle geçiyor. Çünkü çok yoğun e-mail trafiği, bilgi akışı, telefon vs olmasına rağmen, sonuçta bazı şeyleri yüz yüze çözmek zorundasınız. Tabii bunda en önemli konu toplantının ne amaçla yapıldığının unutulmaması, ana gündem maddelerinin dışına çıkılmaması. Bu nedenle sonuçta somut bir çıktının, (ki o da karardır) olması gerekiyor. Yoksa o birliktelikler sohbetten öteye geçmez.


HOBİ
Bahçe beni dinlendiriyor

· En büyük hobim motosiklet. KTM 950 Adventure’m var. 100 beygir gücünde. Onunla uzun yol yapmak, limitleri zorlamak hoşuma gidiyor.
· Bir başka hoşlandığım şey bahçeyle uğraşmak. Fide dikiminden sulamaya, ilaçlamadan budamaya, çim biçmeye kadar aklınıza ne geliyorsa ben yapıyorum. Bazen kendimi kaptırıp 02.30’a kadar çalıştığım bile oluyor.
· Zaman buldukça küçük çaplı tamirat işleriyle uğraşırım, elim yatkındır.
· Scuba dalışı yapıyorum. Mavi dünyanın gizemini çözmek keyif veriyor.
· Üniversite yıllarından beri akustik gitar çalıyorum.
· Yağlıboya resim yaptım, sergilerde yer aldı, zamansızlıktan bıraktım.

 

TATİL
Motosikletle dolaşırım

· Yılda iki kez 10’ar gün tatilim var. Birini, en büyük hobilerimden motosikletimle yapıyorum. 4 kişiden oluşan arkadaş grubum var. Motosikletlerimize atlıyoruz, yurtiçinde ya da dışında her gün 500-600 kilometre yol yapıyoruz.
· Diğer 10 günü aileme ayırıyorum. 3.5 yaşında ikizlerimiz var. Onları alıp Türkbükü’ndeki yazlığımıza gidiyoruz.
· Planlarımız arasında, çocuklar biraz daha büyüdükten sonra, eşimle yılda iki kez 4-5 günlüğüne yurtdışı var.


HAYAT FELSEFESİ
Sağlıklı ve mutlu yaşamak.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları