Ligler istediğimiz düzeyde değil

Güncelleme Tarihi:

Ligler istediğimiz düzeyde değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 10:26

Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Aslan, Bayanlar 1. Futbol Ligi'nin istedikleri düzeyde olmadığını söyledi.

Ligde görselliğin ve rekabetin ön plana çıkması gerektiğine dikkati çeken Aslan, “Ligdeki takım sayısından çok, ligdeki takımların kalitesi, birbirleriyle olan rekabet seviyesi önemli. Buralarda çok büyük bir dengesizlik var. Yukarıda iki tane takım var. Diğer takımlar seviye olarak ayrılmış durumda. Bizim amacımız ligdeki 10 takımı aynı seviyede yapabilmek” dedi.

Mevcut sistemde liglerin bayan futboluna ve milli takıma bir katkısı olmayacağını vurgulayan Hamdi Aslan, şöyle konuştu:

“Bunlar kulüplerin iç problemleri. Ligler çok istediğimiz düzeyde değil. Bunun düzelmesi gerekiyor. Yoksa bu şekilde, bu düzeyde, liglerin milli takıma ve bayan futboluna çok büyük bir katkısı olacağına inanmıyorum. Bir şekilde, görselliğin ve rekabetin ön plana çıkması gerekiyor.”

“TFF ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Hamdi Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bayan futbolunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TFF olarak her zaman bayan futbolunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her geçen gün hem sayısal olarak, hem de kulüp bazında artışımız var. Bunun yanında bizim için önemli olan liglerin de kalitesi. Liglerdeki kulüpler, antrenörler, bayan futbolunun gelişimi için çok önemli. TFF olarak kulüplerle, antrenörlerle içiçeyiz. Gelişmesi için hep beraber hareket etmeye çalışıyoruz.”

“MİLLİ TAKIM BAZINDA GİDİŞATIMIZ İYİ”

Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Aslan, ligdeki kalitenin artmasının milli takımlara da yansıyacağını vurgulayarak, “Milli takım olarak elimizden geldiğince başarılar alıp, ülkemizde bu sporu sevdirmek istiyoruz. Milli takım bazında gidişatımız iyi. Amacımız liglerdeki kaliteyi yükseltmek. Şu an en büyük hedefimiz bu. Bununla ilgili de ilerleyen zamanlarda çok iyi şeyler olacak” diye konuştu.

AVRUPA'DA BAŞARI

Türk takımlarının Avrupa'da gelecek yıl 2. kez mücadele edeceğini hatırlatan Aslan, “Amacımız sadece Türkiye'de şampiyon olmak değil. Hem Avrupa'da, hem de milli takımlar seviyesinde iyi bir yerlere gelmek” dedi.
Hamdi Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Avrupa'da kulüp bazında bu yıl ikinci yılımız olacak. Geçen yıl Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne katıldı. Bu sene inşallah Gazi Üniversitesi katılacak. Aralarında bir fark var. Avrupa'da liglerin kalitesi çok düşük değil. Liglerimizin rekabet seviyesini yükseltmemiz lazım, yoksa TFF'nin zahmeti, emeği boşa gider. Ersun Yanal ve Ahmet Güvener'in bayan futboluna verdiği desteği iyi kullanmamız gerekir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!