Lig Fenerbahçe ile başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Lig Fenerbahçe ile başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 00:00

“Elimizde bir delil yok” diyen ve karar için savcılık iddianamesini bekleyen Futbol Federasyonu Başkanı, Süper Lig’in planlandığı tarihte yani 5 Ağustos’ta start alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

FUTBOL FEDERASYONU'NDAN TARİHİ AÇIKLAMA / WEB TV 

F.BAHÇE'DEN TFF VE KULÜPLER BİRLİĞİ'NE TEŞEKKÜR

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN F.BAHÇE'YE TAM DESTEK

TRABZONLU TARAFTARLAR TFF'Yİ PROTESTO ETTİ

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu dün toplandı ve çok önemli açıklamalar yaptı. İstinye’deki federasyon binasında önce Kulüpler Birliği Vakfı üyeleriyle biraraya gelen Başkan Mehmet Ali Aydınlar ile arkadaşları daha sonra kendi aralarında saatlerce süren bir toplantı düzenledi. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar bu toplantının hemen ardından kameraların karşısına geçti. Başkan yaptığı açıklamada şu 3 önemli konunun altını çizdi...

1- Lig planlandığı gibi devam edecek. (Yani Fenerbahçe için şimdilik düşme kararı yok)
2- Süper Kupa finali 31 Temmuz’da Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynayacak.
3- Avrupa Kupaları için UEFA ile temastayız. (Karar onların olacak?)
İsterseniz şimdi gelin, bu açıklamalarıyla futboldaki yükselen tansiyonu düşüren ve lige balans ayarı yapan Mehmet Ali Aydınlar’ın açıklamasını ve bu açıklamanın şifrelerini birlikte çözelim...

Haberin Devamı


SORU 1
Fenerbahçe Devler Ligi’ne gidecek mi?

AÇIKLAMA: Biz UEFA’ya takımlarımızla ilgili bir liste vermedik. 2010-2011 sezonu tescil edildiği şekilde UEFA’ya önceden bildirilmişti. Ayrıca bir liste bildirilmesi şu an için söz konusu değildir. Geçen sezon Süper Lig’deki sıralamaya göre ekipler yeni sezonda Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. UEFA ve FİFA ile bu konuda sürekli temas içindeyiz ve görüşüyoruz. İlerleyen günlerde de gelişmelere ve yaşananlara göre yine kendileriyle temas içinde olacağız ve kararlarımızı bu doğrultuda alacağız.

UEFA karar verir

ŞİFRESİ Fenerbahçe doğrudan, Trabzonspor da elemelerden başlayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi verecek. Ama bu konuda karar sadece bize ait olmayacak. Önümüzdeki hafta UEFA’ya, federasyondan bir heyet gidecek. Bu heyetin görüşmesi sonrası nihai kararı UEFA alacak.

NOT: UEFA’nın adı şikeye karışmış takımları Şampiyonlar Ligi’ne almama hakkı var.

SORU 2 Fenerbahçe hangi ligde oynayacak?

Haberin Devamı

AÇIKLAMA: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu planlandığı gibi 5 Ağustos 2011’de başlayacak. TFF Süper Kupa Finali de, 31 Temmuz 2011 Pazar günü Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak.

Karar nasıl alınacak?
SAVCILIK iddianamesini federasyon hukuk kurulu inceleyecek ve yönetim kuruluna sunacak. Yönetim, etik kuruluna sevkedecek. Kurul raporu inceleyip kararını verecek. Yönetim kurulu karar alacak. İtiraz olursa Tahkim son kararı verecek.

Süper Lig’e devam

ŞİFRESİ: Şu an için Fenerbahçe Süper Lig’de oynayacak. Bank Asya 1. Lig için karar alınmadı. Sadece Fenerbahçe için değil, şike soruşturmasına adı karışmış her takım (şimdilik) Süper Lig’de yer alacak.

Haberin Devamı

SORU 3 Şike için kim ne ceza alacak, belli mi?

AÇIKLAMA: Şike konusunda elimizde herhangi bir kanıt yok. Onun için karar alamıyoruz. Disiplin soruşturmasını (Şike kararını) savcının iddianamesini hazırlamasından ve bu iddianamenin mahkemece kabulünden sonra yapacağız. Elimizde delil ve belge olmadan vereceğimiz kararın doğru olmayacağını düşünüyoruz. 


 “Soruşturma ile ilgili delilleri almak için müracaat ettik. Delilleri göreceğiz ama savcılık iddianamesini en önemli delil olarak görüyoruz.” ? MEHMET ALİ AYDINLAR:

Karar almak riskli

ŞİFRESİ: Savcılık, soruşturmanın gizliliğini gözönüne alarak federasyona belge ve bilgi aktarmadı. Bu durumda federasyon karar almayı çok riskli buluyor. Bu bakımdan beklemeyi tercih edecek.

Haberin Devamı

SORU 4  İddianame belli olunca küme düşme olur mu?

AÇIKLAMA: Alacağımız her türlü karar kesinlikle birilerini mutlu, birilerini de mutsuz edecektir. Ama Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Tarihinde yaşamadığı günleri yaşıyor. Dolayısıyla bu konuda herkesin sağduyulu olmasını ve bize destek vermesini bekliyorum.

İddianameyi bekleyeceğiz

OLAĞANÜSTÜ toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında federasyonun Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesini beklediğini söyledi.

Evet ne yazık ki...

ŞİFRESi: Evet, biz bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Ama şimdiden bir karar vererek kulüpleri ve futbolu zor durumda bırakmak istemiyoruz. Ama durum ciddi ve bazı takımların küme düşme olasılığı ne yazık ki var.

Haberin Devamı

SORU 5 Ligin ortasında şike kararı alınır mı?

AÇIKLAMA: İddianame ligin ilerleyen haftalarında çıkarsa bazı takımlar mağdur olabilir. Her takımın bazı sıkıntıları var. Onun için başta medya olmak üzere herkesin desteğini istiyoruz.

İçimiz rahat eder

ŞİFRESİ: Ligin başında kanıtları görmeden küme düşürme gibi bir karar almaktansa, ligin ortasında da olsa, belgelere dayalı bir karar almayı tercih ettik. Öyle ya da böyle zaten herkes zarar görecek. Hiç olmazsa o zaman içimiz rahat eder.

10 ay daha buradayız

/images/100/0x0/55eb5f76f018fbb8f8bce58e

Topuk Yaylası’nda dün oyuncularla biraraya gelen sarı lacivertli yönetici, “Kongre kararı yok, biz üzerimize düşeni yapacağız. Siz de aynı inanç içinde olun” dedi.

FENERBAHÇE’de biraz olsun moraller düzelmeye başladı. Futbol Federasyonu’nun, “Süper Lig Fenerbahçe ile başlayacak” açıklamasının ardından sarı lacivertli yönetici Cihan Kamer dün Topuk Yaylası’nda futbolcular ve teknik ekiple bir araya geldi.

Kamer futbolcularla yaptığı toplantıda, “Yönetim olarak 10 ay daha buradayız” dedi. Sarı lacivertli takımın zor bir dönemden geçtiğini anlatan ve birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşılacağına inancının tam olduğunu kaydeden Kamer şunları söyledi:

“Başkanımızın durumu malum. Ama biz ona olan inancımızı hiç yitirmedik. Kongre kararı yok, 10 ay boyunca burada görevimizin başındayız. Ama 10 ay sonra yokuz. Her türlü ödemelerimizi de yapacak güce sahibiz. Başarı için herkes elini taşın altına sokmalı. Bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Sizlerin de aynı inanç içinde olduğunuza eminim.”

Yıldırım istifa etmeyecek

F.Bahçe Başkanı bir üst mahkemeye tutukluluğu için yaptığı itiraz kabul edilirse, tutuksuz yargılanacağı için göreve devam edecek.


ŞİKE Operasyonu’nda başından sonuna kadar başkanları Aziz Yıldırım’ın yanında yer alan sarı lacivertli yöneticilerin sürecin sonuna kadar nasıl bir tavır alacakları merak konusu oldu.

Tutukluluğa itiraz

Hemen hemen herkes Yıldırım’ın istifasını, yönetimin de kongre kararı almasını beklerken gelişmeler bunun hiç de böyle olmadığını gösteriyor. İsterseniz yaşanacaklara bir bakalım. (Cihan Kamer’in futbolcularla konuşması da bunu gösteriyor.)

Avukatları Aziz Yıldırım ile konuştular. Bir üst mahkemeye tutukluluğa itiraz başvurusu yapılacak. Bu itirazın kabul edilmesi halinde Yıldırım tutuksuz yargılanacağı için başkanlık görevine devam edecek. Ama tersi olursa; Nihat Özdemir ve Ali Koç önderliğinde yönetim yoluna devam edecek.
 Aziz Yıldırım da istifa etmeyecek. Tutukluluğu süresince izinli sayılacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!