Liderlerden dayanışma dilekleri

Güncelleme Tarihi:

Liderlerden dayanışma dilekleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 23:32

Liderler, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Devlet adamları ve siyasi liderler, bayram mesajlarında dünya medeniyetini tehdit eden teröre karşı dayanışma dileklerinde bulundular.

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı): İslam dünyasının bayram yaptığı bu dönemde, Afganistan’dan Suriye’ye kadar, değişik coğrafyalarda, farklı sıkıntılar içerisinde olan kardeşlerimiz var. Avrupa, farklı sıkıntılarla boğuşuyor. Ekonomik istikrarsızlığa, siyasi kriz de eklenmiş vaziyette. Dünyayı kaosa sürükleyenler, kendi ülkelerindeki ırkçı ve ayrımcı eğilimlerin güçlenmesini engelleyemiyorlar. Türkiye olarak bizler, küresel ekonomik ve siyasi krizlere karşı tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. İsrail’le, Rusya’yla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Son haftalardaki karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor. Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduğu krizleri aşıp, kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz. Her zamankinden çok daha fazla kucaklaşmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Bayramı bunun için bir fırsat olarak görelim.

PARLAMENTER GELENEĞİMİZ İSLAM ÜLKELERİNİN UMUDU
Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı): Ramazan ayı, İslam dünyasının barışa, kardeşliğe ve huzura duyduğu özlemi gidermeye yetmedi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşadığımız saldırılar, Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen patlamalar, Bangladeş’in başkenti Dakka’daki ölümler; barbarlar sürüsünün kutsal değerlerimizi istismar ederek yarattığı vahşete karşı birlik olmamızı zorunlu kılıyor. İslam coğrafyasının üstüne çöken bu barut kokusunu dağıtmanın yollarını en kısa sürede bulmak zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerine yerleştirdiği laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti harcı ile köklü parlamenter geleneğimiz, İslam dünyasının ve geniş bir Müslüman nüfusu barındıran diğer ülkelerin umududur.

VATANDAŞLIK HAZMEDİLEMEZ
Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Milli varlığımız suikast ve infaz timlerinin hücumundadır. İşin doğrusu ve gerçeği şudur ki, terörizm ülkemize adeta savaş açmıştır. Bu nedenle her zamankinden fazla birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Özellikle 2011 yılından beri Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilere vatandaşlık vermekten bahsedenler, niyetlerinin Türk milletinin azim ve iradesini kırmak olduğunu iyice görmelidirler. Türkiye’nin yeterince vahim sorunları varken, sırf siyasi gayelerle Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak hazmedilecek bir durum ve tercih değildir. Türklüğe şaşı bakan, Türk milleti yerine Türkiye milletini ikame etmeye çalışan bulanık ve bücür zihniyetlerin önüne gelene vatandaşlık ikramı her şeyden önce milli şuur noksanlığıdır.

BAKMADAN GEÇME!