Lider olmak!

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde, Süper Lig’de lider olmak kolay değil. Beşiktaş’ın liderlik saltanatının devamı için, saha dışı değil saha içinde de lider oyunculara ihtiyaç var.

Bu boşluğu doldurması için getirilen Ricardinho hırslı ama liderlikten uzak. Bakın, Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlara hepsinde lider var. Bu oyuncular hem forma sattırıyor hem de takımlarını sırtlıyorlar. Beşiktaşlılar ise liderlerini mumla arıyorlar. Takım oyunu masalları değil, saha içinde takım arkadaşlarını coşturacak ve tribünlerini heyecanlandıracak lider şart. Lideri olmayan takımlar ne mi yapıyor? Sportif başarıdan uzak yaşıyor. Olan, yine umut vaadedilen taraftarlara oluyor.

Solda sorun yok

Tigana
dönemindeki Beşiktaş’ta ne arkadaşlık ne de olumlu hava vardı. Takımdaki bu eksikleri bilerek görev kabul eden Ertuğrul Sağlam, kısa sürede futbolcuları birbirleriyle kaynaştırdı ve başarı için gereken motivasyonu sağladı. Bir haftadır Avusturya Alpleri’nin eteğinde kondisyon depolayan siyah beyazlılar, yorgun olmalarına rağmen oldukça iyi mücadele etti.

Maçın ilk yarısında iki kez Beşiktaş kalesine gelen Hamburg, bir gol buldu. Sanogo’nun attığı golde bütün suçu, rakibe fiziki markaj yerine göz markajı yapan Gökhan Zan ve İbrahim Toraman’ı yüklememeliyiz. Çünkü, Sanogo orta alandan başlayan atakta elini kolunu sallaya sallaya skor tabelasını değiştirdi. İkinci yarıda Tello, 20 saatlik uçak yolculuğunu bile bahane etmeden formasını giydi ve şovunu yaptı. Yeni sezonda Tello-İbrahim Üzülmez ikilisi sol kanatta sorun yaşatmaz. Ancak sağ kanat tam bir hayal kırıklığı. Mehmet Yozgatlı fizikli ama yetersiz.
Yazarın Tüm Yazıları