Libya ve Iraklı işadamları Hatay pazarını araştırdı

Güncelleme Tarihi:

Libya ve Iraklı işadamları Hatay pazarını araştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 10:43

Libya ve Iraklı işadamları Hatay pazarını araştırdı

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Hatay'ın mobilya ve tarım sektöründeki ürünlerinin satışına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda DOĞAKA, ATSO ve Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası'nın ortak çalışmasıyla Libya ve Irak'tan bir grup işadamı Hatay'da ağırlandı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antakya Marangozlar ve Hızarcılar Odası ile işbirliği içerisinde, ilin iki önemli sektörü olan tarım ve mobilya sektörleri ihracatına katkı sağlaması amacıyla, söz konusu ürünlerde hedef ülke olarak belirlenen ülkelerden alım heyetleri programları düzenlendi. Tarım sektörü için KKTC Hayvancılar Birliği ve KKTC Çiftçiler Birliği üyelerinden oluşan bir heyet ile mobilya sektörü için Libya, Irak ülkelerinden mobilya üretim ve ithalatı yapan işadamlarından oluşan bir alım heyeti Hatay'a davet edildi. Üretici firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştiren söz konusu yabancı ithalatçılar aynı zamanda 2-5 Kasım 2017 tarihlerindeki II. Hatay Tarım Fuarı ile 10-14 Kasım 2017 tarihlerindeki II. Hatay Mobilya Fuarı'na katılarak Hatay ürünlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Program kapsamında, Irak ve Libya’dan gelen 20 kişilik Ticaret Heyeti Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansını ziyaret etti. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Hatay Koordinatörü Cenk Özbaykal tarafından ajansın, Doğu Akdeniz Bölgesi ve Hatay ekonomik ve sosyal göstergeleri, bölgenin lokomotif endüstrileri, bölgede yürütülen büyük projeler, etkinlikler, Türkiye’de ve Hatay’da Teşvik Sistemi ile Hatay’da iş ve yatırım yapılması için sebeplerin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!