Liberation: PKK sorunu Avrupa'ya taşımak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Liberation: PKK sorunu Avrupaya taşımak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransız Liberation Gazetesi, İtalya'ya yönelik Kürt akını kapak konusu yaptı. Liberation Gazetesi, Türkiye'de giderek güçsüz hale gelen PKK'nın göçü destekleyerek, eylemlerini Avrupa'ya taşımak olduğunu yazdı. Gazete, PKK'nın böylelikle Avrupa'da konuyu daha hassas hale getirerek, Türkiye'ye karşı baskı unsuru oluşturacağını kaydetti.

İtalya'nın geçen Ekim ayında Schengen anlaşmasına dahil olduğuna dikkat çeken gazete şu yoruma yer verdi:

‘İtalya, Schengen anlaşmasıyla birlikte yeni bir Yabancılar Yasası’nı uygulamaya başlayacaktı. Yasa, halen parlamentoda duruyor. Dikkat edilirse, İtalya'ya gelen kaçaklar, bu ülkeye mülteci başvurusunda bulunmuyorlar. İtalyan yasalarına göre, kayıda geçip iki hafta içerisinde ülkeyi terketmeleri gerekiyor. Bu iki hafta içinde ise onları kontrol etmek mümkün değil. Kaçak yollarla Fransa'ya veya Almanya'ya gidiyorlar. İtalya yeni yasayla bu kişileri gözaltında olabilecekleri bir alanda tutacak. Ancak yasa hala yürürlükte değil.'

Liberation Gazetesi, göçmen dalgasından en çok etkilenecek ülkelerin Fransa ve Almanya olduğu dikkat çekti. Türkiye ve Irak'tan gelen Kürtlerin bu iki ülkede yakınlarını bulunduğuna işaret eden gazeteye göre, Almanya'da 450 bin, Hollanda'da 50 bin ve Fransa'da 80 bin Kürt kökenli vatandaş yaşıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!