Libas’ı Türkiye tanıyacak

Türkiye’nin ilk hazırgiyim mağazası Libas’ın sahiplerinden Ergun Albayrak, Sıradışı’na konuk oldu.

Haberin Devamı

Halen Bornova ve Alsancak mağazalarıyla hizmet veren, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin markalarını tüketicilerle buluşturan Libas’ın patronlarından Albayrak, hedeflerinin önce İzmir, sonra Ege, ardından da Türkiye’de büyümek olduğunu söyledi, “Bu gelişime paralel ulusal marka olmak istiyoruz. Düşünce, proje ve altyapı olarak hazırız. Düğmeye basmak için çocukların işe dahil olmasını bekliyoruz” dedi.

HAYAT FELSEFESİ
Hayatı 110 engelli koşu gibi görürüm. Engelleri aşmak için de hayatı iyi yönetmeye gayret ederim. Dolu dolu yaşamaktan hoşlanırım.

OTOMOBİL
Sakin bir sürücüyüm

* İlk arabam 1982’de satın aldığım kahverengi Murat 131 Şahin’di.
* Şu an 2011 model BMW 5.20 dizelim var.
* Otomobilimi kendim kullanırım. Sakin, emniyetli, kurallara uyan bir sürücüyüm. Özel eğitim almadım ama özellikle televizyondan ileri sürüş tekniklerini takip etmeye çalışıyorum.
* Bir araba alırken emniyet, performans, yakıt ekonomisine dikkat ederim.
* İki yıl öncesine kadar motosiklet de kullanıyordum. Ancak, kent trafiğinde çok da emniyetli olmadığını görüp sattım.

Haberin Devamı

BESLENME
Akşamları ölçü kaçıyor

* Kahvaltıyı çok severim. Soframda her şey olsun isterim. Peynir olmazsa olmazım. Acil çıkmam gerekse bile mutlaka ekmek arası peynir yerim.
* Öğlenleri hafif şeyler tercih ederim. Genelde Alsancak mağazamızda bir yardımcımızın Kemalpaşa’da yetiştirdiği organik ürünlerden hazırladığı zeytinyağlılardan tüketirim. Dışarıya çıkmam gerekirse balık yerim.
* Akşamları en çok dikkat etmem gereken olmasına rağmen dozu kaçırdığım öğün. Et ağırlıklı besleniyorum. Dışarıdaysam tercihim yine balık. Ama iki ayda bir kendimi şımartmak adına kebap yediğim de olur.
* Ara öğün olarak akşam üzerine doğru bir elmam var.
* Yemek seçmem ama sarma, bakla ve barburyadan daha çok hoşlanırım. Mevsiminde haftanın üç günü enginarı soframdan eksik etmem. Ispanak olmasa da olur.
* En kötü alışkanlığım televizyon karşısında çerez yemek.
* Mutfağa girmem. Zorunlu kaldığımda sadece yumurta kırarım.

MEKAN
Kaliteli şarap da olmalı

* İzmir’de; Deniz, Balıkçı Hasan, Körfez, Cumba, Cevat’ın Yeri.
* İtalya’da; Papermoon, La Quarta Carbonaia.
* Bir mekanda iyi bir mutfak (hijyen, çeşit, kalite), servis ve kaliteli şarap ararım.

Haberin Devamı

SPOR
Uyanış egzersizi yapıyorum

* Okul yıllarında uzun süre basketbol oynadım. Sakatlık sonrası bırakmak durumunda kaldım. Ancak ilgim kopmadı. Hem seyirci hem de yönetici olarak devam ettim. Altay’ın önce ikinci, sonra birinci lige çıktığı dönemde basketbol şubesinde asbaşkan olarak görev yaptım.
* 80’li yıllarda windsurf yaptım, şampiyonalara katıldım.
* Bir dönem tenis oynadım. Ayrıca, beş kişilik bir ekiple ortaklaşa aldığımız tekneyle yelken yaptım, yarışlara katıldım.
* Son yedi yıldır sabahları uyanış egzersizi yapıyorum. Tibet’in gençlik pınarı diye de geçen bir tür Uzakdoğu egzersizi. Toplam beş vücut hareketinden oluşuyor. Duştan önce yaptığımda bana iyi geliyor.
* Fenerbahçe ve Altay’ı destekliyorum.

Haberin Devamı

TATİL
Yazın teknemden inmem

* Kış tatili bana göre değil. Denizi ve güneşi sevdiğim için yaz tatilinden hoşlanıyorum. Ama 3-4 günü geçirmem. Maksimum da iki kez olur. Bir de hafta sonlarını değerlendiririm. 25 sene haftanın yedi günü çalıştım. Son beş yıldır yazın cumartesi ve pazarı kendime ayırıyorum.
* Yazlığım yok. Ufak bir motor yatım var. Yazın üstünden inmem.
* İş amaçlı ziyaretleri tatile dönüştürenlerden değilim. Bu konuda çok disiplinliyim. Kampa, müsabakaya katılacakmış gibi hazırlanırım. 07.00’den 24.00’e kadar planlı programım olur. Konsantrasyonumu asla dağıtmam.

HOBİ
Dans etmek büyük keyif

* Tiyatro, sinemaya gitmekten büyük keyif alırım.
* İyi bir gazete okuyucusuyum. Her gün 1.5-2 saatimi ayırırım.
* Kaliteli her tür müziği dinlemekten hoşlanırım. Gitar çalmak isterdim.
* Kursa gitmedim ama iyi dans ederim. Ortam iyi, müzik kaliteliyse güzel figürler çıkarabilirim.
* Oğlumu sörf yaparken fotoğraflamak beni mutlu ediyor.
* Eşim 30 yıldır ata biniyor. Türkiye’nin en iyi 10 kadın binicisinden biri. Balkan Şampiyonu. Sponsoru benim. Onu seyretmek bir başka hobim.

Haberin Devamı

KARİYER
Birçok ‘ilk’e imza attık

* Bornova Anadolu Lisesi’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme okudum. 18’imde babamın yanında iş hayatına atıldım. Babam, Behçet Uz’un mağazası Beç’te hem şirket müdürü hem de küçük hissedar olarak görev yaptıktan sonra kendi işini kurmuştu. 80’e kadar beraber çalıştık. Sonra abimle birlikte işleri biz devraldık. Libas’ı bugünlere getirdik.
* Libas’ta birtakım ‘ilk’lere imza attık. Kredi kartının olmadığı o yıllarda çok yönlü bir kredi sistemi kurduk. 25 bin aileyi müşterimiz yaptık. Amacımız tüm Ege’yi Bornova’ya getirebilmekti.
* Hazırgiyim mağazacılığında birçok markayı aynı çatı altında satma konseptini de Türkiye’de ilk uygulayanlardan olduk.
* Türkiye’ye bilgisayarın gelmesiyle otomasyona, barkoda geçen ilk firma olduk. Bu konuda o kadar ileri gittik ki, kredi kartı sistemi başladığında taksit uygulamasına kaynaklık ettik. Bonus’un Türkiye’deki ilk private label kartı Libas’a yapıldı.
* Sonra, Bornova mağazamıza Alsancak’ı ekledik. Bornova’da İstanbul merkezli yerli ürünler satarken, burada ithal dünya markalarını sunuyoruz.
* Hedefimiz; önce İzmir, sonra Ege, ardından da Türkiye’de büyümek. Bu gelişime paralel ulusal marka olmak. Düşünce, proje ve altyapı olarak hazırız. Düğmeye basmak için çocukların işe dahil olmasını bekliyoruz.
* Libas’ın dışında ortak olduğum bir inşaat şirketi var. Çeşme’de villa, rezidans yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde İzmir’de de projelerimiz olacak.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Yataktan ağır kalkarım

* 01.00’den önce yatağa girmem, 08.30’da da uyanırım, ama yataktan ağır kalkarım. Egzersizlerimi yapar, duşumu alır kendime gelirim. Sonrasında tempomu hızla yükseltir, 09.00-09.30’da evden çıkarım.

MODA
Giyinmek bir özen işi

* İşim gereği modayla aram çok iyi. Giyimime dikkat ederim. Kariyerime, hayattaki duruşuma göre giyinirim. Ağırlıklı olarak spor kıyafet tercih ederim. Gün içinde programıma göre birkaç kez değiştiririm. Aynı giysiyle günü tamamlamam. Özensiz giyinilmesi beni rahatsız eder.
* İş kıyafetlerimde genellikle lacivert ve siyahı tercih ederim. Kahverengiyle aram çok iyi değil. Hafta sonu ise daha renkliyim. Kırmızı, yeşil, sarı fark etmez.
* Bir kıyafet alırken detaylarına çok dikkat ederim. Kumaşına, kupuna, yakasına, düğmesine, fiziğime uygunluğuna vs bakarım.
* Bir erkek için en önemli aksesuvarın ayakkabı olduğuna inanırım.
* Genelde kravat takmam, cep mendilini eksik etmem.

SOSYAL MEDYA
Birebir iletişim severim

* Sosyal medyada yokum. Günde ekran başında geçirdiğim zaman dilimi 30-45 dakikayı geçmez. Fazlası bana boşa geçen zaman olarak gelir. Yüzyüze iletişimi, teması, gözlemi severim. Böylesi bana daha sıcak geliyor.

ASTROLOJİ
Ben tipik bir yengecim

* Yengeç burcuyum. Duygusalım, eğlenceliyim, ama yeri geldiğinde de ciddiyim. Evimi çok severim.

Libas’ı Türkiye tanıyacak

SEVİMLİ DOSTLAR
Köpeklerin yeri başka

* Üç köpeğim var. Biri Golden, 9 yaşında, adı Papi. Diğeri shih-tzu olan 2 yaşındaki Jessica. Bir de Uzakdoğu kökenli Lokum var.

Yazarın Tüm Yazıları