« Hürriyet.com.tr

Lezzetli ciğerin 10 adresi

Ana yemek, ara sıcak veya meze olarak yenen ciğer, Türk mutfağının demirbaşlarından. Jüri üyelerimizden Sahrap Soysal, Osmanlı İmparatorluğu zamanında, kesilen hayvanların iyi etlerinin saraya, yeniçerilere ve şehrin varlıklı nüfusuna, kelle, paça ve ciğer gibi sakatatların ise daha düşük fiyatla halka dağıldığını anlatıyor.

Hürriyet Haber
X
17’nci yüzyılda İstanbul’da tam 40 ciğer kebabı dükkanı varmış. Şiş, Arnavut, tava ya da yaprak gibi farklı şekillerde hazırlanan ve farklı isimlerle anılan ciğer, içkisiz lokantalarda ana yemek olarak yeniyor. İçkili balık lokantası, meyhane ve restoranlarda ise ara sıcak veya meze olarak sunuluyor. İşte Türkiye’nin en lezzetli ciğer yemeklerini yapan 10 mekan. Listemizde bir de seyyar ciğerci var.

Kaynak:

Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Dünyada var olduğuna inanması güç 7 yer
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Everest'in koruyucuları Şerpalar! Kazançları dudak uçuklatıyor...
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
Bir tek masası var, zenginler sıraya giriyor!
Görmeden dönmeyin: En güzel 5 Portekiz kasabası
Seyahat HaberiSeyahat Haberi
36 saatte Şanghay
GezginGezgin
Noel Baba, Anadolu’nun selamını getirdim