Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler

Kendi yemek kitaplarım çok değerli ama birkaç şefin bir araya gelerek oluşturduğu projelerde yer almayı da çok önemsiyorum.

Haberin Devamı

İşte bu projelerden biri de Fairy’nin yayınladığı ve yemek danışmanı Sedef İybar’ın derlediği 12 yemekten oluşan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabı.
Benim de bir tarifimi paylaştığım kitapta markanın elçisi Berna Laçin, Sedef İybar, Ayşe Tüter, Emine Beder, Eyüp Kemal Sevinç ve Oktay Usta’yla birlikte 12 değerli yemek uzmanı ailelerine zevkle pişirdikleri birer yemek tarifiyle yer alıyor. Benim cevizli kimyonlu köftemle katkı yaptığım kitap, Fairy’nin sosyal medyadaki sayfalarını takip edenlere hediye olarak verilecek.

ÇEKİÇ ZEYTİN SALATASI 

Aslında bu salatada çekiçle kırılmış küçük, yeşil Akdeniz zeytini kullanılır. Ama salamura zeytin bulamazsanız, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil ya da siyah zeytin de kullanabilirsiniz.

Zeytinleri derin bir kaba aktarın. Yeşil soğanları ayıklayıp incecik dilimledikten sonra zeytinlerin üzerine ekleyin. Çekilmiş cevizi de ilave edip karıştırın.

Haberin Devamı

Közlenmiş kırmızı uzun biberin sapını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra yıkayın. Önce kibrit çöpü, sonra da tavla zarı formunda doğrayıp zeytinlerin üzerine aktarın ve karıştırın. Ya da soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda küp küp doğrayarak ilave edin.

Sosu hazırlamak için nar ekşisi, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kuru nane ve tuzu küçük bir kâsede çırpın. Dereotunu katıp tekrar karıştırın. Hazırladığınız
sosu zeytin salatasının üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra salatayı servise sunun.


Malzeme listesi

2 su bardağı salamura yeşil çekiç zeytin (Çekirdeği çıkarılmış dilimlenmiş zeytin de kullanabilirsiniz.)
3 adet kırmızı köz biber (Konserve kırmızı köz biber de kullanabilirsiniz.) - ya da 2 adet soyulmuş domates
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3-4 adet taze yeşil soğan
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 adet limonun suyunu da kullanabilirsiniz.)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yazarın Tüm Yazıları