Lezzet Hikayelerinin yeni durağı Karadeniz mutfağı ile Samsun oldu

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Hikayelerinin yeni durağı Karadeniz mutfağı ile Samsun oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 10:00

Lezzet Hikayelerinin yeni durağı Karadeniz mutfağı ile Samsun oldu

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) - Ekici Peynir’in düzenlediği Lezzet Hikayeleri’nin Samsun birincisi Kırçan Graten yemeği ile Saliha Karaal oldu.

Ekici Lezzet Hikayeleri 2018 yılının ilk durağı Samsun’da yapıldı. Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici Peynir’in geçen sene 60’ıncı yılı dolayısıyla başlattığı ‘Lezzet Hikayeleri’ projesi 2018 yılında da yeni şehirlerle devam ediyor. Bu sene, belirlenen illerin yöresel yemeklerini peynir ile en iyi yorumlayan lezzet severlerin katıldığı projede ilk durak, Karadeniz’in en eşsiz kıyı kentlerinden Samsun oldu.

Yöresel lezzetlerin Ekici Peynir ile yorumlanması üzerine kurgulanan yarışmanın ilk durağına 100’den fazla başvuru gerçekleşti. Başvurular arasından seçilen 5 finalist Samsun’a özel kendi seçtikleri yöresel yemekleri peynirle yorumladı. Samsun Begonvill Cafe Restoran’ta gerçekleştirilen yarışmada Saliha Karaal, Ekici Kaşar Peyniri ile yaptığı kırçan graten yemeği ile birinci seçildi. Sene boyunca gidilen illerden finale kalan tüm tarifler, Ekici Lezzet Hikayeleri’nin 2018 yılında çıkaracağı kitabında derlenerek lezzet severlerle buluşacak.

Begonvill Cafe Restoran’ta gerçekleştirilen final organizasyonunda, Nur Sağlam Ekici Tel Peynir ile Samsun simidi, Mine Kasa Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynir ve Ekici Kaşar Peynir ile su böreği, Gülay Bolat Ekici Kaşar Peynir ile keşkek, Saliha Karaal Ekici Kaşar Peynir ile kırçan graten, Müjgan Tomakin ise Ekici Tel Peynir ile mıhlama yaptı. Finalistlerin hazırladıkları lezzetleri, Funda Gedikoğlu, Sevim Bekgöz, Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, Ekici Peynir Yönetim Kurulu Üyeleri Burçin Ekici ve Bilge Ekici’den oluşan jüri değerlendirdi. Yarışmayı Ekici Kaşar Peynir ile yaptığı kırçan graten yemeği ile Saliha Karaal kazandı.

Peynirin fark oluşturduğu lezzetleri ortaya çıkarmayı önemsediklerini belirten Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, “Lezzet, sunum, peynirin kullanım kriterleri üzerinden değerlendirilen yemeklerde yarışmacılar birbirinden yaratıcı lezzetler ortaya çıkarttı. Yemeklerin hepsi çok lezzetliydi, klasik su böreği ve simit bile şimdiye kadar yediğimiz en lezzetli versiyonlardı. Seçim yaparken çok zorlandık ve jüri üyeleri ile aramızda tüm kriterleri detaylıca değerlendirdik. Kırçan graten doğru peynir seçimi ve var olan Samsun’a ait yöresel tarifi peynir ile farklı yorumlayarak büyük fark oluşturdu ve bu tarif ile tüm jüri üyelerinin ortak tercihi oldu. 2018 yılında Ekici Lezzet Hikayeleri ile farklı illerde yemek severlerle buluşmaya devam edeceğiz. Bu sene Elazığ, Sivas, Mersin, Balıkesir ve Aydın’ı içine alan beş ile daha giderek farklı yöresel lezzetlerle buluşmayı planladık” dedi.

Yarışmada birinci olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Saliha Karaal, “Yarışmaya kırçan otunu peynir ile yorumlayarak ‘kırçan graten’ ismini verdik. Kırçan, Türkiye’de az bulunan ve dikenli bir ottur. Ama onu doğru biçimde pişirerek ve lezzetlendirerek bir yarışmada birinci bile olunabiliyor. Annem ‘bir diken bile ekmek verir’ derdi. Bugün bunu gerçekten hissediyorum. Tüm arkadaşlarım çok büyük emeklerle çok güzel lezzetler oluşturdu. Bu sonucu aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Ekici Lezzet Hikayeleri Samsun’dan sonra yeni duraklarla devam edecek. Bir sonraki şehrin neresi olduğunu ve başvuru tarihlerini öğrenmek için www.ekicipeynir.com web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!