GeriTatlı Tarifleri Züngül tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Züngül tarifi

Züngül tarifi

Züngül, Kilis mutfağına ait bir hamur tatlısı ve yörede ‘bastık’ olarak adlandırılan pestil ile yapılıyor. Biz geleneksel tarife sadık kalarak tatlımız için üzüm pestili kullandık ancak siz arzu ederseniz farklı meyvelerden elde edilen pestillerle daha farklı lezzetler de üretebilirsiniz. Züngülün Kahramanmaraş mutfağındaki çullama tatlısıyla çok yakın akraba olduğunu da belirtip tarifimize geçelim. Kolay gelsin…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram üzüm pestili
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Züngül tarifi Nasıl yapılır?

Un, yumurta, kabartma tozunu karıştırarak bir hamur elde edin.

Pestili avuç içi büyüklüğünde karelere ayırın.

Sıvı yağı tavada kızdırın.

Pestil parçalarını hamura bulayıp kızgın yağa atın.

Yağdan alıp servis tabağına aktardığınız hamurların üzerine ceviz içini ve tarçını serpip servis edin. Afiyet olsun…