GeriSebze Yemeği Tarifleri Zuluf fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zuluf fasulye tarifi

Zuluf fasulye tarifi

Trabzon mutfağında sıklıkla yapılan zuluf fasulye, iki farklı fasulye türünün içine kıyma eklenerek hazırlanan bir yemek. Yapılışı oldukça basit olan zuluf fasulyesi, akşama ne yemek pişirsem diye düşünüyorsanız, iyi bir fikir olabilir. İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kilogram kurutulmuş zuluf fasulyesi
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı alacalı fasulye (haşlanmış barbunya fasulye)
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil biber

Hazırlanışı

Bir tencerede zuluf fasulyeyi 10-15 dakika haşlayın.

Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Daha sonra kıymayı, ince doğranmış soğanı ve biberi kuyruk yağında kavurun.

İçerisine haşlanmış alaca fasulye ve zuluf fasulyeyi ilave edin.

Tekrar 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ilave ederek orta ısıda yarım saat pişirin.

Afiyet Olsun...