ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Zeytinyağlı yer elması tarifi

Zeytinyağlı yer elması tarifi

Faydaları saymakla bitmeyen yer elmasıyla yapabileceğiniz leziz bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram yer elması
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım demet pazı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun yarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra arzu ederseniz kullanabileceğiniz pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın.

Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açmadan soğutup servis yapın.



Zeytinyağlı Tarifleri sebze yemeği tarifleri

Size Önerilerimiz