ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez sebze lezzeti...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 15-20 adet yeşil soğan
  • 4-5 adet olgun domates
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak

Hazırlanışı

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, 2 veya 3 parçaya bölün ve yıkayın. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayın. Soğan, şeker, tuz ve fasulyeleri geniş bir kaba koyun ve tüm malzemeyi birbiri özleşinceye kadar ellerinizle 5 dakika karıştırın.

Sarımsak, zeytinyağı ve domatesi rendeleyip tencereye koyun. 5 dakika pişirin. Fasulyeli karışımı domatesli karışıma ekleyin. Önce 5 dakika harlı, sonra yavaş ateşte ortalama 35 dakika veya biraz daha fazla, fasulyelerin cinsine göre, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyenin cinsine göre gerekirse çok az sıcak su ekleyin.



tarif zeytinyağlı fasulye taze fasulye tarifi zeytinyağlı taze fasulye fasulye

Lezizz Öneriler