ORTA ZORLUKTA

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi

Zeytinyağlı lahana sarması tarifi

Lezzetli ve bir o kadar da faydalı zeytinyağlı lahana sarması sofranıza geliyor.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Karabiber
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Hazırlanışı

Lahanaların yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın. Yayvan ve geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavurduktan sonra blender'dan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.

Ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklü tencereye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.



lahana zeytinyağlı yemekler lahana dolması

Lezizz Öneriler