GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kereviz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kereviz tarifi

Zeytinyağlı kereviz tarifi

Yazın enginar yemekten son derece mutluysanız ve kış geliyor diye üzülüyorsanız üzülmeyin! Çünkü kereviz var. Bir kış sebzesi olan kerevizi zeytinyağıyla pişirebilir ve bu harika lezzetin tadına varabilirsiniz. İşte zeytinyağlı kereviz tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı kereviz tarifi Nasıl yapılır?

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalara bölün. Havuçları da aynı şekilde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın. Ardından doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve biraz soteleyin. Havuçları katarak soğanla birlikte 4 dakika daha soteleyin. Kerevizlerle birlikte bezelyeyi tencereye ekleyin. Bir kez karıştırdıktan sonra üzerine toz şeker, tuz, limon suyu, portakal suyu ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra dilerseniz dereotu ile birlikte servis edebilirsiniz.