GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak tarifi

Zeytinyağlı kabak tarifi

İşte hem damak zevkinize uygun hem de hafifliğiyle diyetinize destek olacak bir kabak yemeği tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 500 gram kabak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan

Zeytinyağlı kabak tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı küp şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağı eşliğinde soteleyin. Üzerine salça ekledikten sonra 2 dakika boyunca kavurun. İnce ince doğranmış havuç, kırmızıbiber ve kabağı üzerine ilave edin. Ardından sıcak su, şeker ve tuzu da ekleyip az ateşte yemek yumuşayıncaya kadar pişirin.