GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kabak oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kabak oturtma tarifi

Zeytinyağlı kabak oturtma tarifi

Kan yapıcı ve öksürük giderici özelliği ile bu tarifi çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet domates
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Karabiber
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı kabak oturtma tarifi Nasıl yapılır?

Kabağın kabuğunu soyup çekirdekli kısmını temizleyin ve julyen doğrayın. Küp küp doğradığınız havucu ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda kavurun. Çarliston biberleri ekleyerek bir müddet daha kavurun. Yıkanmış ve doğranmış kabakları da ilave ettikten sonra üzerine kabuğu soyularak küçük küçük doğranmış domatesleri ve şekeri ekleyip tuz serpin. Domates suyunu salıp biraz çekene kadar pişirin. Soğuyunca oval tepside servis yapın.